Свищов. Създаваме условия младите хора, избрали туризма за своя професия,

...
Свищов. Създаваме условия младите хора, избрали туризма за своя професия,
Коментари Харесай

Министър Николина Ангелкова: Създаваме условия младите да се реализират в туризма на България

Свищов. Създаваме условия младежите, избрали туризма за своя специалност, да се осъществят в страната. Вие сте доста значими, с цел да продължи да се развива туризма у нас. Уверявам ви, че Министерството и аз разчитаме на Вас да допринесете за качеството в бранша. Така министърът на туризма Николина Ангелкова се обърна към учениците, преподавателите и ръководителите от Професионална държавна комерсиална гимназия ПДТГ „ Димитър Хадживасилев “ в Свищов. Това оповестиха от пресцентъра на министерството .
Едно от провокациите пред туристическия бизнес в последните години е обезпечаването на потребностите точно от квалифицирани фрагменти, съобщи министърът. И разясни, че с цел да се търси трайно решение, беше основан Междуведомственият съвет за фрагментите в туризма, а министерството изследва и опциите за основаване на Център за подготовка и преквалификация към ведомството.
В момента в страната ни се построяват редица висококатегорийни хотели, а предстоят и нови инвестиции. Най- гoлямaтa xoтeлcĸa вepигa в cвeтa - Маrrіоtt Іntеrnаtіоnаl подписа финансово съглашение за строителство на oбeĸт в Coфия и плaниpa дa paбoти и пo още 3 пpoeĸта в страната. Големи туристически колоси, като TUI и Томас Кук също са на нашия пазар и построяват места за настаняване. Това демонстрира, че към България има мощен инвеститорски интерес и капацитет за развиване, уточни министър Ангелкова.
Важно е подобен град като Свищов с история и забележителности да бъде привлекателен център за всички туристи, уточни още министърът. И добави, че с цел да се реализира тази цел трябват взаимни старания сред държавното управление, министерството и локалната власт. Министърът уточни още, че ведомството е създало няколко дестинации, с цел да предизвиква вътрешния туризъм. Община Свищов е включена в дестинация „ Мизия “, част от плана за винено- кулинарни дестинации, който се създава взаимно с Министерство на земеделието, храните и горите. Създадохме онлайн указател на туристическите атракции, както и платформата iLoveBulgaria, които подкрепят промотирането на локалните забележителности, съобщи министър Ангелкова.
Тя откри нов кабинет по туризъм в гимназията. Училището се утвърди в годините и стартира новаторско образование, сподели кметът на Свищов Генчо Генчев. И разяснява, че развиването на туризма е развиване на капацитета на България. Заедно с министър Ангелкова на визитата в крайдунавския град участва и проф. Д-р Любомира Попова, регионален шеф на Велико Търново.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР