Свищов. С поредица от културни събития бе отбелязан Празникът на

...
Свищов. С поредица от културни събития бе отбелязан Празникът на
Коментари Харесай

С поредица от културни събития бе отбелязан Празникът на Свищов

Свищов. С поредност от културни събития бе маркиран Празникът на Свищов, оповестиха от пресцентъра на Общината . Още в петък, три следващи събития дадоха старт на честванията във връзка празника „ Свищовски лозници “, а в съботния ден жителите и гостите на града имаха опцията да се насладят на класическия концерт „ O, sole mio “, с присъединяване на Боряна Бешева – сопран и Даниел Меса – тенор. Под клавирния акомпанимент на Мариана Мирчева изпълнителите омаях публиката в ХГ „ Николай Павлович “, а със своя гений и емоционалност сътвориха необикновен заряд в залата, който се трансформира в самобитен подарък за всички присъстващи.

По традиция, в последния от празничните дни бяха оповестени премиите от поетичния конкурс на Община Свищов. Наградите бяха връчени от кмета на града доктор Генчо Генчев. Наградата за лирика „ Николай Искъров “ справедливо получи Димитър Христов от София за стихотворението си „ Прераждане “, а Националната премия за литература „ Златно дунавско перо “ за 2021 година бе присъдена на Галя Константинова Вълева – за високи достижения и принос към актуалната художествена литература. Наградени бяха и носителите на първо, второ и трето място в състезанието, като бяха връчени и две поощрителни награди.

В неделния ден, в камерната сцена на ПБНЧ „ Еленка и Кирил Д. Аврамови 1856 “ бяха отличени и наградени също участниците в състезанието за домашно алено вино. Носители на тазгодишните награди за първо, второ и трето място са: Петър Русев, Божин Божинов и Драгомир Маринов, които също бяха приветствани от кмета на Свищов доктор Генчев.

Празниците на Свищов, чиято стратегия и тази година беше доста съкратена с оглед съблюдаване на противоепидемичните ограничения, бяха закрити с показване на книгите с определени стихове на Веселка Колева „ Отстояване и на Георги Драмбозов „ От Нове до Сердика “.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР