Свищов. През тази година Националния фестивал на любителските камерни и

...
Свищов. През тази година Националния фестивал на любителските камерни и
Коментари Харесай

Велико Търново: Започна XVII-ти Национален фестивал на любителските камерни и кафе-театри в Свищов

Свищов. През тази година Националния фестивал на любителските камерни и кафе-театри в Свищов може да се похвали с рекорден брой участници от всички краища на България. Записаните сформира са 16, като по-голямата част от тях ще играят за първи път на свищовска сцена, оповестиха от пресцентъра на Общината .
Преди формалното разкриване, в свищовския манастир „ Св. Св. Петър и Павел “ беше маркирана 115-годишнината от дарителския акт на Кирил Д. Аврамов за изграждане на постройка за читалище и спектакъл в Свищов. Веднага по-късно, по традиция Фестивалът беше открит от кмета на община Свищов Генчо Генчев, който приветства участниците, гостите и уредниците от ПБНЧ „ Еленка и Кирил Д. Аврамови – 1856 “, които за седемнадесети път осъществят националното културно събитие.
Програмата стартира с изява на театрали от Бяла Черква, Великотърновско, след което продължи с участници от Нова Загора, Трявна, Габрово, Гълъбово, Троян, Свищов и Своге. През втория фестивален ден своите театрални заложби ще покажат съставите от Приморско, частен клуб – Трявна, София, Бургас, Каварна, Сопот, Костинброд и Карлово.
През двата фестивални дни жури в състав: Крум Гергицов, Сашо Петков и Росен Чапанов ще прави оценка представянето на театралните групи, като на финала ще отличи най-добре представилите се измежду тях.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР