Свищов. По време на празника Свищовски лозници“ кметът на Свищов

...
Свищов. По време на празника Свищовски лозници“ кметът на Свищов
Коментари Харесай

Велико Търново: Кметът на Свищов Генчо Генчев откри обновената база на Школата по изкуствата в града

Свищов. По време на празника „ Свищовски лозници “ кметът на Свищов Генчо Генчев не не помни и най-малките създатели на града. На публична гала, той откри обновената база на Школата по изкуствата, към Първо българско национално читалище „ Еленка и Кирил Д. Аврамови – 1856 “, като акцентира, че пространствата на Школата не са ремонтирани от основаването ѝ преди 30 години, оповестиха от пресцентъра на Общината . „ Радвам се, че навръх празниците на града откриваме за следващ път нещо ново и нещо толкоз хубаво, което вършим за децата на нашия град. Удовлетворен съм от постигнатото, то не беше по никакъв начин малко, само че ние си поставихме задачата Школата да бъде направена както би трябвало. Мисля, че се получи нещо в действителност красиво, което ще радва както децата, по този начин и техните ръководители работещи тук “, сподели още Генчев. Той изрази вяра обновената и приятна конюнктура да притегли още повече деца, които да се развиват и с помощта на своите преподаватели да изявяват креативните си заложби. Градоначалникът пожела още, пколата да пребъде в годините и да основава гении, които да популяризират Свищов, и България.
На откриването участва ръководителят на читалищното настоятелство на Първо българско национално читалище „ Еленка и Кирил Д. Аврамови – 1856 “ Пламен Александров, който благодари на кмета и общинското управление за това, което вършат за Читалището и поддръжката, която то получава. Той добави, че жестът към Школата по изкуства в действителност е огромен и се надява загрижеността, която Общината потвърждава към културните институции, да продължи и отсега нататък.
В празничния ден Школата по изкуства получи компютърна настройка, като подарък и от Стопанска академия „ Д. А. Ценов “, който беше поднесен от зам.-ректорът проф. доктор Георги Иванов. Той акцентира, че за него насладата от празника е двойна, защото е и зам.-председател на читалищното настоятелство. След формалната част, родителите и гостите се любуваха на приятна изненада, поднесена от децата в балетната школа, и на музикалните осъществявания на Боряна Петкова и Ангел Колев.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР