Свищов. По повод 124 години от убийството на Алеко Константинов

...
Свищов. По повод 124 години от убийството на Алеко Константинов
Коментари Харесай

С възпоменателен ден Община Свищов отбеляза 124 години от гибелта на Алеко Константинов

Свищов. По мотив 124 години от убийството на Алеко Константинов Община Свищов означи с възпоменателен ден паметта на писателя. Това оповестиха от пресцентъра на Общината . Поклонението е почнало тъкмо в 11.00 часа и по традиция се е провело по едно и също време в Градската градина, пред паметника на Алеко в Свищов и на гроба на писателя - в Централните софийски гробища.
И на двете места са се събрали десетки жители, които са отдали респект и са поднесли венци и цветя в символ на благодарност пред великия българин.

В Свищов секретарят на Първо българско национално читалище „ Еленка и Кирил Д. Аврамови -1856 “ Геновева Танчовска сподели в трогателно слово: „ Днес още веднъж сме тук, само че сме спрели, с цел да се вслушаме в укорителния глас на Щастливеца. Да се порадваме на радостната му усмивка, да си спомним за светлата му персона. Този монумент ни припомня за него, да не забравяме мъдростта, с която живя и идеалите, които ни остави… “.

На паметния 11 май признателните свищовлии не пропуснаха да поднесат цветя и на паметника на Алеко Константинов в София.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР