Свищов. Пътят в Западната промишлена зона на Свищов е общинска

...
Свищов. Пътят в Западната промишлена зона на Свищов е общинска
Коментари Харесай

„Свилоза” АД: Пътят в Западната промишлена зона на Свищов е общинска собственост, а не частна

Свищов. Пътят в Западната промишлена зона на Свищов е общинска благосъстоятелност, а не частна. Това се показва в позиция на компанията „ Свилоза ” АД в отговор на изявление на кмета на Свищов Генчо Генчев от 12 април 2018 година, оповестено на страницата на Информационна организация " Фокус " със заглавие „ Община Свищов ще ремонтира противоречив сектор в промишлената зона на града ". В позицията на компанията се показва следното: " В материала Генчо Генчев уведомява, че следва рехабилитация на правата пред Западната промишлена зона на града до площадката на най-голямото дружество в района „ Свилоза ”. Тези ограничения са безусловно нужни, защото през последните години не са осъществявани каквито и да е поправки на сектора от пътя и сега той е посипан с дупки, мъчно пристъпен с естествени транспортни средства и се нуждае от главен ремонт. Относно значимостта на този път, читателите би трябвало да знаят, че той обслужва две пристанища за публичен превоз, над 13 разнообразни индустриални предприятия, отвън площадката на " Свилоза ", на която има още над 10 компании и производства. На тази улица е и депото за селектиране на битови боклуци на Общината.
Категорично възразяваме против тенденциозното изказване на господин Генчев, че пътят е частна благосъстоятелност и че процедурата по прехвърлянето му е не е завършила, тъй като още през далечната 2009 година е дарен на Общината от „ Свилоза ”. Това се вижда и в Агенцията по геодезия, картография и кадастър като там трасето е обозначено като общинска обществена благосъстоятелност.
Ако господин Генчев искаше да показа справедлива информация би направил информация в техническа работа на Община Свищов, от където щеше да знае, че пътя от жп прелеза до първия завой е улица и е в регулация в чертите на Свищов и тази точно част е непроходима ".

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР