Свищов. Първо българско народно читалище Еленка и Кирил Д. Аврамови“

...
Свищов. Първо българско народно читалище Еленка и Кирил Д. Аврамови“
Коментари Харесай

Първо българско народно читалище „Еленка и Кирил Д. Аврамови“ в Свищов ще отбележи 165 години от създаването си на 27 май

Свищов. Първо българско национално читалище „ Еленка и Кирил Д. Аврамови “ в Свищов ще означи 165 години от основаването си на 27 май. Паралелно с това в град ще се празнуват и 150 години театрално дело. Това заяви в предаването „ Добре пристигнали в Свищов “ на Радио „ Фокус “ Пламен Александров, ръководител на читалището.

„ За страдание няма по какъв начин да отбележим събитието толкоз огромно и уместно, колкото ни се искаше, с задоволително въодушевление за повече хора, поради пандемичната конюнктура, която към момента не е завършила. Тържеството, което предвиждаме, ще се организира в салона на читалището. Ще има, несъмнено, публична част. В програмата ще вземат участие Първи български хор „ Янко Мустаков “ и детски хор „ Дъга “, който е към читалището. Накрая ще има и една режисура на театъра при читалището, с която те ще отбележат своята годишнина. Доста непретенциозно като събития, само че въпреки всичко, уповавам се, че почтено и качествено ще бъде отбелязването на тази годишнина, тъй като няколко пъти към този момент отлагахме деянията. Сега имаме опция да ги организираме и се надявам всичко да е наред “, сподели още Александров.

Официалната демонстрация ще стартира в 18.00 часа на 27 май (четвъртък) и ще е в салона на читалището. Гостите, които желаят да се включат, би трябвало да имат предложения, които могат да получат от Първо българско национално читалище „ Еленка и Кирил Д. Аврамови “.
Луиза ТРАНЧЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР