Свищов. Първата в България застрахователна катедра – катедра Застраховане и

...
Свищов. Първата в България застрахователна катедра – катедра Застраховане и
Коментари Харесай

Велико Търново: Първата в България застрахователна катедра в Стопанската академия в Свищов разширява партньорствата си с бизнеса

Свищов. Първата в България застрахователна катедра – катедра „ Застраховане и обществено дело ” при Стопанска академия „ Димитър А. Ценов ” – Свищов, уголемява партньорствата си с бизнеса, целящи ефикасна професионална реализация на младежите в застрахователната процедура. Това оповестиха от пресцентъра на Стопанска академия „ Димитър А. Ценов ” – Свищов . Ректорът на Стопанска академия – доцент доктор Иван Марчевки и ръководителят на катедрата – доцент доктор Румен Ерусалимов, подписаха контракт за партньорство и съдействие с „ Дженерали обезпечаване ” АД. От страна на застрахователната компания документа подписаха Данчо Данчев – Главен изпълнителен шеф и Жанета Джамбазка – Изпълнителен шеф. Според подписания контракт, двете институции ще си сътрудничат за реализиране на по-близка връзка сред работодателите и младите експерти, които приготвя застрахователната катедра в Свищов. Сред задачите на бъдещото съдействие е и реализиране на деен продан на опит, научни фрагменти и лекторски състав за реализация на съответни планове в полза на бизнеса и на просветителните цели на катедрата и свищовското висше учебно заведение.
Договорените взаимни дейности са в посока основаване на интерес и висока мотивация в студентите за професионална реализация и кариерно развиване, чрез повишение на успеваемостта при теоретичното и практическо образование в съответните просветителни стратегии (бакалавърски, магистърски, докторантски, следдипломни и професионални), посредством модерни високоефективни способи и просветителни технологии, съобразени с достиженията в тази област и със спецификата на българската процедура. Двете страни договориха и осъществяване на следдипломно образование, специализация и спомагателна подготовка на чиновниците на „ Дженерали обезпечаване ” АД. Планира се още образуване и осъществяване на взаимни научнопрактически конференции, кръгли маси и семинари, студентски и училищен надпревари, разисквания на планове на нормативни документи в региона на застраховането. Особено значимо за катедра ЗСД и за Стопанска академия е желанието за бъдещо взаимно разискване с „ Дженерали обезпечаване ” АД на образователните проекти и стратегии, за те да бъдат обновени съгласно потребностите на практиката.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР