Свищов. От 2 до 5 август в свищовското село Царевец

...
Свищов. От 2 до 5 август в свищовското село Царевец
Коментари Харесай

Велико Търново: Над 400 колектива ще вземат участие в осмото издание на Националния фолклорен фестивал „Фолклорен извор“ в село Царевец

Свищов. От 2 до 5 август в свищовското село Царевец ще се организира осмото издание на Националния фолклорен фестивал „ Фолклорен извор “, оповестиха от пресцентъра на Община Свищов . Организаторите и тази година могат да се похвалят с повече от 5 хиляди участници и над 400 колектива. В тазгодишното издание на фестивала извънредно съществено присъединяване са декларирали възпитаници от професионалните учебни заведения за фолклор в Котел, Широка лъка, Варна, София, Бургас и други Желанието на от ден на ден младежи да станат част от фолклорното събитие е извънредно радостно и доста показателно за младия дух на фестивала и неговата известност измежду професионалните среди. НФФ „ Фолклорен извор “ е фестивал с конкурсен темперамент, в който участниците се правят оценка от професионално жури в състав: Председател Юлия Цанкова – фолклорист, учител и дълготраен създател на радио стратегии и водещ; доктор Силва Хачерян – шеф отдел „ Международно съдействие и районни действия ” в Министерството на културата; проф. Елена Кутева – шеф на Държавен фолклорен отбор „ Филип Кутев “; Гуна Иванова – национална певица; Даниел Спасов – национален артист, създател, продуцент и водещ на телевизионни предавания; Димитър Манов – хореограф и Генчо Генчев – ръководител на фестивала и кмет на Община Свищов.
Фолклорният фестивал се провежда под егидата на Министерството на културата и е част от културния календар на Община Свищов. Всяка година, при започване на месец август крайдунавският град се радва на хиляди гости, пристигнали като туристи или участници на НФФ „ Фолклорен извор “. Четирите фестивални дни способстват за един необикновен нюанс и чувство за благосъстоянието на българския фолклор посредством музика, песни и танци. По традиция всяка от фестивалните вечери приключва с концерт на одобрени и известни сформира, и реализатори, който уредниците подаряват на своите посетители. Предстоящото издание на Национален фолклорен фестивал „ Фолклорен извор “ ще предложи на публиката мощно интернационално наличие. Още в първия фестивален ден на сцената ще се показват артистите от отбор „ Мерани “ Тбилиси, Грузия. Техния концерт ще се състои след приключването на конкурсната стратегия, след 20.30 часа, в летния спектакъл на село Царевец. Ансамбълът ще показа необикновено атрактивния грузински фолклор, с което ще сложи началото на поредицата от вечерни концерти. През четирите дни специфични посетители ще бъдат още солистите от вокалния отбор „ Мистерия на българските гласове “, отбор „ Пирин “, сформира от Русия и Коста Рика, и певицата Нелина, която ще закрие осмото издание на НФФ „ Фолклорен извор “.
Повече за НФФ „ Фолклорен извор “ 2018, който ще се организира от 2 до 5 август, е налична на формалния уебсайт на Фестивала: www.folklorenizvor.com.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР