Свищов. Министърът на туризма Николина Ангелкова гостува в Стопанска академия

...
Свищов. Министърът на туризма Николина Ангелкова гостува в Стопанска академия
Коментари Харесай

Велико Търново: Министърът на туризма Николина Ангелкова гостува в Стопанска академия - Свищов

Свищов. Министърът на туризма Николина Ангелкова гостува в Стопанска академия „ Димитър А. Ценов ” - Свищов, оповестиха от висшето образователно заведение . Срещата с академичната общественост на Свищов бе в границите на работна аудиенция на министър Ангелкова, осъществена по покана на кмета на града – Генчо Генчев. Придружена от регионалния шеф на Велико Търново – проф. Любомира Попова и от кмета на Свищов, министър Ангелкова бе посрещната от ректора доцент доктор Иван Марчевски. Той приветства гостите с „ Добре пристигнали ” на територията на 82-годишната просветителна институция и акцентира, че Свищов има огромен туристически капацитет и доста способени хора, които могат да оказват помощ както на страната да притегля туристи, по този начин и на администрацията на отрасловото министерство да основава най-хубавите условия за развиване на туризма в България. На срещата участваха представители на общинското управление, зам.-ректори, декани, университетски преподаватели, студенти и чиновници на свищовското висше учебно заведение.
Николина Ангелкова показа пред присъстващите на академичната среща съществени акценти от активността и задачите на Министерството на туризма, измененията в Закона за туризма, данни и трендове за развиването на туризма, като един от водещите браншове на българската стопанска система, новости и идни прояви. По думите й, в последните две години туризмът в България се развива извънредно сполучливо, а упованията за актуалната година са за 10-процентен растеж. Говорейки за огромни инвеститорски планове, които към този момент се осъществят в страната ни в туристическия отрасъл, министърът акцентира, че това ще усили и опциите за студентски практики, стажове и кариерна реализация. В отговор на постевени въпроси бе пояснено и какви стажантски стратегии за студенти обезпечава министерството на туризма.
Пред академичната общественост в Свищов Николина Ангелкова акцентира ролята на висшите учебни заведения за развиването на туристическия бранш като регистрира от една страна нуждата от добре готови младежи, а от друга – знанията и компетенциите на преподавателския състав. В тази връзка тя показа, че зам.-ректорът по образователна активност на Стопанска академия – проф. доктор Марияна Божинова е член на основания към Министерството на туризма Обществен съвет. Освен това, в предварителна среща сред ректора и Николина Ангелкова е разисквана опцията за съдействие сред свищовското висше учебно заведение и Министерството на туризма, и следва сключване на рамково съглашение за стратегическо партньорство.
По време на полемиката, представители на академичната общественост насочиха и съответни оферти за включване на разнообразни обекти от Свищов в културно-историческите дестинации и туристически направления, които основава отрасловото министерство.
Министър Ангелакова благодари за топлото гостолюбие в Стопанска академия, а ректорът акцентира, че тази среща е образец за това по какъв начин в университетите могат да се срещат страната с локалната власт и академичната общественост с цел да генерират хрумвания, от които да има положителни резултати и за града, и за региона, и за туризма в България. Доц. Марчевски връчи на министъра на туризма почетния знак на Стопанска академия и комплект книги с информация за основаването на свищовското висше учебно заведение и неговите ректори, за просвещението в България, водещо началото си от Свищов и за дарителството на видни свищовци.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР