Свищов. Като политици наше задължение е да помагаме на българските

...
Свищов. Като политици наше задължение е да помагаме на българските
Коментари Харесай

Цветан Цветанов в Свищов: ГЕРБ и правителството на Бойко Борисов са твърдо зад кметовете

Свищов. Като политици наше обвързване е да оказваме помощ на българските общини. Мога да подсигурявам, че и отсега нататък ще получавате цялостната поддръжка както на ГЕРБ, по този начин и на държавното управление на Бойко Борисов. С тези думи ръководителят на ПГ на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов се обърна към кметове на обитаеми места в община Свищов по време на работна среща в Гербовата зала на Общината, оповестиха от пресцентъра на Политическа партия ГЕРБ . На срещата участваха великотърновският кмет и ръководител на НСОРБ Даниел Панов, депутатът от ГЕРБ-Свищов Станислава Стоянова, кметът на Свищов Генчо Генчев и ръководителят на Общинския съвет доктор Кристиян Кирилов.
Цветан Цветанов акцентира, че за България всичко, което ще се случва след 2020 година, е извънредно значимо. „ Затова би трябвало да работим интензивно, с цел да запазим кохезионната политика. Нашето искане е страните-членки да усилят вноските си в Европейски Съюз на база степента на развиване на стопанската система си. Вече даже имаме единодушие от няколко страни по това наше предложение “, изясни Цветанов. По думите му при такава взаимност ще получим даже още по-голяма финансова поддръжка.
Председателят на ПГ на ГЕРБ изрази задоволството си от положителния управнически екип, който са образували кметът Генчо Генчев и ръководителят на Общинския съвет доктор Кристиян Кирилов. „ Много е значимо, че те са дейни и упорити. Хубаво е, когато един общински кмет е управлявал и малко обитаемо място. Така той знае и най-дребните проблеми. Ако обитаемоте места са добре, това значи, че ще има живот в общината. През годините постоянно, когато Генчо Генчев ми е поставял въпроси, на момента съм реагирал “, добави Цветанов.
„ Винаги съм казвал, че срещаме голяма поддръжка от държавното управление, от господин Цветанов, от народните представители от ГЕРБ, както и от ръководителя на НСОРБ Даниел Панов. Те ни посещават постоянно и постоянно спомагат, за което още веднъж благодаря “, съобщи на собствен ред кметът на община Свищов Генчо Генчев.
Кметовете на 15-те свищовски обитаеми места, където живеят 30% от популацията на общината, показаха откровената си признателност за решен дълготраен проблем с водоснабдяването. В село Драгомирово от десетилетия хората са оставали без вода за интервала от юни до октомври, показа локалният кмет. Кметът на село Морава Георги Георгиев напомни, че на 4 села бяха отпуснати 800 000 лв. за ремонт на довеждащите водопроводи от Министерство на регионалното развитие. „ Аз съм най-старият кмет в общината и за първи път в селото ни влиза такава огромна сума. Надявам се държавното управление да продължи работата си както до момента, тъй като ние имаме единствено изгоди “, разяснява той. Хората споделиха, че са удовлетворени и от ремонта на правата от село Царевец до село Драгомирово.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР