Свищов. 850 са децата, записани в детските градини в община

...
Свищов. 850 са децата, записани в детските градини в община
Коментари Харесай

С 40 повече са децата, посещаващи детска градина в Свищов през новата учебна година

Свищов. 850 са децата, записани в детските градини в община Свищов през новата образователна 2021/22 година. Броят на децата е с 40 повече по отношение на предходната, заяви за Радио „ Фокус “ зам.-кметът на Община Свищов Анелия Димитрова. Тя добави, че постройките на детските заведения са приведени във тип, отговарящ на условията на здравните управляващи и обезпечават здравословна и безвредна просветителна среда. През летните месеци са осъществени ремонтни действия в ДГ „ Чиполино “ и ДГ „ Калина Малина “ в Свищов, както и в заведенията в селата Козловец, Хаджидимитрово, Морава. Освежаване е направено и в останалите институции.

„ Ремонтните действия включваха замяна на дограма, полагане на подови настилки, боядисване, ремонт на покриви и отоплителни съоръжения и така нататък Закупено е ново обзавеждане и съоръжение. С нов, привлекателен образ е и постройката на ДГ „ Слънчо “ в град Свищов, която изцяло промени визията си и се трансформира в една съвременна, красива и функционална детска градина. По нея остават единствено довършителни работи свързани с създаване на оградата “, разясни още зам.-кметът.

Тя напомни и, че през новата образователна година, с решение на Общинския съвет за образователна година – 2021/2022, става наложително предучилищното образование и за 4-годишните деца на територията на община Свищов. Нововъведението е в сходство със Закона за предучилищното и учебното обучение на Министерството на образованието и науката.

Друго изобретение също ще улесни родителите и работата на педагозите в детските градини в Свищов. От началото на новата образователна година те разполагат с електронни дневници, които ще заменят досегашните хартиени.
„ В изискванията на пандемия и отчитайки районните и локалните равнища на заболеваемост, работата на седемте съществени детски градини в община Свищов и филиалите към тях започва и е съобразена с наредбите на Министерството на здравеопазването, с решенията на Областния и Общинския спешен щаб. Детските градини са кадрово обезпечени “, сподели още Анелия Димитрова.

Луиза ТРАНЧЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР