Свирепа зима отне живота на 21 души и остави милиони

...
Свирепа зима отне живота на 21 души и остави милиони
Коментари Харесай

Свирепа зима отне живота на 21 души и остави милиони без ток в САЩ

Свирепа зима лиши живота на 21 души и остави милиони без електрозахранване в централната и южната част на Съединени американски щати, където са регистрирани рекордно ниски температури , осведомят " Гардиън ", " Ройтерс " и АП.
 Снимка 518967
Източник:

Най-големи проблеми с електроподаването има в Тексас, където повече от 4 милиона семейства и компании са без ток . На други места над 250 000 души също нямат достъп до електрозахранване. 4 милиона души са без ток и в Мексико. Други 250 000 души са без електричество след прекосяване на ледена стихия в северозападната част на Орегон.
 Рядък полярен мраз остави без ток 8 млн. души в Тексас и Мексико
Рядък полярен мраз остави без ток 8 млн. души в Тексас и Мексико

Хората там просто нямат опит с подобен мраз

В Северна Каролина трима души са починали , откакто торнадо удари приморски град, до момента в който в Тексас четирима души от семейство починаха при пожар в региона на Хюстън , до момента в който се опитваха да се стоплят. Другите смъртни случаи са в Луизиана, Кентъки и Мисури. Причините са от автомобилни произшествия до отравяне с въглероден моноксид.

Бури засегнаха ел.мрежата и блокираха южни щати, донасяйки изобилен снеговалеж и дъжд в Нова Англия и надълбоко на юг, а тук-там мъчително ниски температури. Има предизвестия за извънредно студено време от Канада до Мексико . В Чикаго има 46-сантиметрова снежна завивка, учебните заведения са затворени и занятията се организират отдалечено . Сняг има даже и на крайбрежието на Мексиканския залив.
 Снимка 518961
Източник:
 Ледени стихии извадиха от строя съвсем половината от вятърните паркове в Тексас
Ледени стихии извадиха от строя съвсем половината от вятърните паркове в Тексас

Много редки атмосферни условия в южния американски щат

Тежкото метеорологично време заплашва имунизационната стратегия в битката с ковид. Президентът Джо Байдън съобщи, че е допустимо да се забавят доставките на ваксини.

В Тексас доста хора страдат, защото доста от къщите не са устроени да задържат топлината . В Остин към този момент нямат 24 часа електрозахранване и в някои къщи температурата е паднала до 1-2 градуса по Целзий. Много хора нямат достъп и до вода след заледяване или пукване на тръби.
 Снимка 518964
Източник:

В някои обитаеми места записаха рекордно ниски температури . В Минесота е регистрирана температура от -39 градуса по Целзий , а в Южна Дакота падна до -32 градуса по Целзий.

Въздушният превоз също е обиден. Отменени са повече от 2700 полета.

Властите приканиха хората да си останат по домовете.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР