Свикването на Велико народно събрание (ВНС) и конституционната реформа не

...
Свикването на Велико народно събрание (ВНС) и конституционната реформа не
Коментари Харесай

Правосъдие за всеки: Рестарт е невъзможен от провалено мнозинство, изпълняващо “генералски команди“. Оставки!

Свикването на Велико национално заседание (ВНС) и конституционната промяна не може да е едноличен план на премиера на едно провалено държавно управление и изпълняващата “генералски команди “ негова група с присъдружните ѝ “патриоти “, тъй като времето на “една партия – една страна “ от дълго време е отминало и не е добре да си спомняме за хората, които го символизираха, на един от които Борисов е бил възпитаник. От тази обстановка има единствено един излаз: оставка на премиера Бойко Борисов, оставка на основния прокурор Иван Гешев, привикване на Велико народно събрание незабавно – или с план, препоръчан от президента, или с една точка – унищожаване на институцията на самото Велико Народно заседание. Избори, изключително за Велико народно събрание, проведени и извършени от ръководещите в този момент, не съставляват смяна, а замяна на настояванията на гражданското общество. Това се споделя в позиция на самодейността “Правосъдие за всеки “, публикувана в събота във връзка оповестените преди хрумвания от премиера Бойко Борисов хрумвания за рестарт на политическата система с избори за Велико Народно заседание и нова конституция

“Очевиден е страхът на Борисов да се занимае с най-сериозния парламентарен проблем на страната, съдържащ се в два конституционни текста. Той от дълго време го направи пленник на сенчестата власт, която дефинира основните прокурори, а след това посредством тях управлява изпълнителната и законодателната власт и се меси директно в независимостта на съда “, се споделя в позицията.

“Явно е желанието на изтощения, комплициран и уплашен министър председател да се опита да се измъкне от патовата обстановка, в която се намира заради своето скандално ръководство, и за следващ път да влезе в ролята на “спасител на нацията “. Така би блокирал всякаква опция за предварителни избори с внасянето на план, привързан с минимум тримесечен период за разглеждане и вероятно приемане, поставяйки капан на всички, които желаят неговата оставка “, споделят от “Правосъдие за всеки “.

Оттам приканват всички цивилен организации и политически партии, които оферират конституционни промени, да стартират неотложно разискване на общ план за огромна и ефикасна конституционна промяна на правосъдната власт.

Пълен текст на позицията на “Правосъдие за всеки “:
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР