Свикнали сме, когато имаме стресова ситуация или се приберем след

...
Свикнали сме, когато имаме стресова ситуация или се приберем след
Коментари Харесай

Айран вместо едно малко след стресов ден и защо лактозата не е страшна за българите - slava.bg

Свикнали сме, когато имаме стресова обстановка или се приберем след под напрежение ден, да „ удряме” по едно малко. Алкохолът в действителност има блокиращ резултат и в началото успокоява, а лекарите даже поучават несъществена доза спритно пиво вечер за съдоразширяване – тая работа е значима и поради ковид. Оказва се обаче, че има нещо доста по-полезно, което успокоява, без да вреди. На това сме посветили

Айранът се оказва напитката, която успокоява, без да води до взаимозависимост като алкохола. Защото, потвърдено е, че алкохолизмът не е толкоз въпрос на количество, колкото на всекидневна приложимост.

Защо айранът е по-добър от уискито и ракията като антистрес. Защото, с изключение на мозъка, той успокоява и стомаха, и червата. А за червата учените споделят, че били втория ни мозък. Освен, че са и най-свързани с по този начин значимата в пандемични времена имунна система. Дотоколкова, че го избират като сурогат на антибиотиците с присъщите за киселото мляко пробиотици – т.е. не на антиживота, както в превод звучи заглавието на хаповете, да на за-живота, както пък се превежда терминът пробиотик.

Освен антистресов резултат, айранът има тонизиращо и регенериращо деяние на клетъчно равнище и за целия организъм, т.е. забавят стареенето и подмладяват, демонстрират последните интернационалните проучвания по тематиката.

Вече е изведена научната теза, че дори постоянната приложимост на кисело мляко и/или айран прави работата на преливането/смяната на кръвта, което беше цяло фешън течение в медицината и се предлагаше на мнозина, само че си е рискова процедура, за разлика от изпиването на чаша или кофичка от бялата течност.

В момента шлагер в научните среди е така наречен Прехвърляне на микроби, което в най-скъпите швейцарски клиники се практикува по доста по-странен метод от елементарното пиянство на айран у нас. Там отделят микроби от екстрементите/фекалиите и ги изплозват за подмладяване на пациентите.

Прочутото проучване на сините зони със столетници се опира на няколко точки в света и едното е България и местата, където имаме автентично чисто и обичайно, не заводско, кисело мляко. Другите са Япония, където извличат дългоденствие от водораслите, а третото и четвъртото са Тибет и Кавказ поради сходната с нашия айран напитка, която ние познаваме от съветския като кефир.

Цялостната концепция е, че ферментиралите артикули, за които сме писали и в предишен лайфхак, са доста потребни за организма при тяхното взаимоотношение с него, като особено българският микроб е най-хубавият продуцент на такива като киселото ни мляко и айрана ни.

На тези, които ще кажат, че друга фешън наклонност упорства да не гълтаме лактоза, учените са безапелационни – за разлика от скандинавците, които вкараха тази мода и които в действителност генетично имат усложнения с преправянето на млечните захари на регионален/зонален/географски принцип, българите нямаме сходен проблем, всичко ни е ОК и е супер нелепост да не се възползваме от естествения подарък, който сме създали – киселото мляко и основаните на него артикули. Месец непрекъсната приложимост на този вид храна/напитки подсигурява възобновяване на организма, което благодарение на преместване на микроби от екскременти, промяна на кръвта или на други интервенции коства доста повече пари, старания и опасности....
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР