Свикнали сме, че микровълновата ще ни спаси в ситуация, в

...
Свикнали сме, че микровълновата ще ни спаси в ситуация, в
Коментари Харесай

6 продукта, които не трябва да затопляте в микровълновата

Свикнали сме, че микровълновата ще ни избави в обстановка, в която въобще не желаеме да се занимавате с тигани и тенджери, изключително в случай че затопляме вечеря единствено за себе си. В същото време малко хора знаят кои храни в никакъв случай не би трябвало да се загряват или размразяват в микровълнова фурна. Ето кои са те:

Замразени месни артикули

Повечето указания демонстрират, че можете безвредно да размразявате месо в микровълновата фурна. Диетолозите обаче предизвестяват, че бактериите, когато се размразят по този метод, стават даже повече, в сравнение с в началото са били в продукта. А и цялостното топене на месото в микровълновата не е допустимо, защото вътрешността на продукта ще остане замръзнала.
 
Мляко за бебета

Много майки затоплят приспособеното мляко за кърмачета в микровълновата. Проблемът е, че е рисково да се употребява микровълнова печка за тези цели, защото някои детайли, съдържащи се в млякото и смесите, стават токсични под въздействието на микровълните.

Картофи

Един от най-популярните артикули, които претопляме в микровълновата са картофите. Но под въздействието на микровълните нишестето се подлага на хидролиза, заради което в продукта се образуват тежки изомери, които са нездравословни за панкреаса. Ако имате проблеми с този орган, би трябвало да спрете обработката на картофи по този метод.

Зеленчукова яхния

Преработените зеленчуци по принцип не съдържат толкоз доста витамини, а при претопляне в микровълнова и останалото изчезва. А някои детайли след такава обработка стават рискови. Най-лошото е ситуацията с патладжаните, които не могат да се съхраняват дълго време в модифициран тип и още повече, че се нагряват няколко пъти - съдържащите се в тях токсични субстанции, които се образуват под въздействието на топлинна обработка, могат да причинят съществено отравяне.

Замразени горски плодове

Този способ на топене ще убие потребните субстанции, съдържащи се в плодовете, а в случай че ги държите прекомерно доста във фурната мъчно можете да почистите стените ѝ от остатъците.

Пчелен мед

За някои може да наподобява необичайно, че медът по принцип може да се сложи в микровълнова фурна, само че приказваме за ястия, в които медът е един от съставените елементи. И въпреки всичко не бихме рискували да затопляме в микровълнова фурна храни и ястия, съдържащи мед. Продуктът просто ще загуби своите потребни свойства, а ние използваме меда точно заради високото наличие на неповторими детайли.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР