„Свидетели сме, че тази метла, която върви по министерства и

...
„Свидетели сме, че тази метла, която върви по министерства и
Коментари Харесай

Атанас Зафиров: Ръководството на ДКК беше сменено по арогантен и брутален начин


„ Свидетели сме, че тази метла, която върви по министерства и организации някак си услужливо подминава фрагментите на Има Такъв Народ, което би трябвало да ни довежда до още размишления във връзка с характера и организацията, която беше основана за свалянето на постоянното държавно управление.” Това съобщи заместник-председателят на Българска социалистическа партия Атанас Зафиров в ефира на BG on AIR.

“ДКК, „ Кинтекс “ ВМЗ „ Сопот “ - безусловно бяха изтърбушени и сменени бордове и то по един много нахален и жесток метод. Цинично е в миг на рецесия да се усилват бройките на бордовете единствено, с цел да бъде реализирано комфортно болшинство, което да направи промените надолу по веригата. Не е нещо, което не сме виждали, само че този път е впечатляващ мащаба, арогантността и предварителната подготовка. Защото всичко това става за дни, a да вземем за пример в предходното ръководство първите смени, които бяха направени в бордове се случиха 5 месеца след встъпването в служба на държавното управление “, безапелационен бе Зафиров по отношение на чистката на служебното държавно управление против фрагментите на социалистическата партия.

По думите му несъмнено най-горещата тематика сега е тази за енергетиката и метода, по който това се отразява върху нашите сънародници. „ Затова ние предлагаме 4 незабавни ограничения – първата от тях е налагане на мораториум върху цената на газа. Това е мярка, която потвърди своята успеваемост, тъй като февруари месец ние замразихме цената на електрическата енергия и това разреши на милиони наши сънародници да преодолеят тежката зима. Така ще помогнем с изключение на на потребителите и на промишлеността, тъй като газ използват над 28 хиляди компании с повече от 250 хиляди служащи, които образуват близо 82% от Брутният вътрешен продукт. Когато няма стопанска система, няма и по какъв начин да има мощна обществена страна “, заключи заместник-председателят на Българска социалистическа партия за целите на левицата.

„ Втората незабавна мярка е продължение на енергийните помощи за бизнеса, като може да се даде отплата и за газа по модела, както беше направено с цената на електрическата енергия. Зад тези наши хрумвания стои гръбнака на българската стопанска система. Третата мярка е обществена и тя цели да усили кръга на хората получаващи енергийни помощи, както и тяхната стойност да бъде увеличена “, заключи той за останалите ограничения, които Българска социалистическа партия оферират и добави, че последната, само че не и по значение е това, което социалистите приказват още от април месец, а точно възобновяването на договарянията с „ Газпром “ и изрази удивление от обстоятелството, че служебното държавно управление към момента не е подхванало стъпки в тази посока.

„ Според нашите специалисти това е още една стъпка към окончателното очистване на „ Булгаргаз “ и обслужване на непознати ползи. Един елементарен обзор върху кадровите решения демонстрира, че в борда на „ Булгаргаз “ има всичко друго, само че не и хора, които схващат от материята “, безапелационен бе Зафиров по отношение на назначението на Деница Златева за ръководител на Съвета на шефовете на „ Булгаргаз “ и акцентира, че Българска социалистическа партия ще създадат по този начин, че българското общество да разбере, в случай че там се е случвало нещо неправилно.

„ Базата за устойчиво болшинство би трябвало да бъде разграждане на модела ГЕРБ, тъй като за 6 месеца ние направихме много плахи стъпки в тази посока. Нека забележим в този момент служебното държавно управление какво ще направи за 2 месеца, тъй като с изключение на да се занимават с уволнения и смени на бордове, регионални шефове и всичко останало, то е време да стартират работа по премахване на недобрите практики от ръководството на ГЕРБ. Всички партии, които заявяват и работят против този модел биха били наши съдружници, само че за жалост служебния кабинет прави стъпки тъкмо в противоположната посока “, заключи социалистът за резултата от дейностите на служебното държавно управление назначено от Румен Радев.

В умозаключение Атанас Зафиров съобщи, че офанзивите против Българска социалистическа партия ще се отразят консолидиращо на партията, тъй като към този момент нещата са се видели в същинската им светлина. „ Ние постоянно сме се борили за триумф и победа, само че нашите сънародници ще преценяват. Резултатите, които показахме през последните 6 месеца ни разрешават да влезем с гордо вдигната глава в тези избори, тъй като доказахме, че можем да управляваме и да има обществена страна “, приключи той.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР