Световното първенство по снукър започва на 21 април в шефилдския

...
Световното първенство по снукър започва на 21 април в шефилдския
Коментари Харесай

Крусибъл зове: трета четвъртина

Световното състезание по снукър стартира на 21 април в шефилдския спектакъл “Крусибъл”. В третата четвъртина на главната скица няма нито един международен първенец, а в това време са изтеглени най-непредвидимите двойки.

Дин Дзюнхуей - Гуодон Ксяо

Дин извади значителен шанс с жребия, тъй като е боготворен в Китай и всеки локален играч има огромен почит към него, даже повече. Ксяо го е побеждавал единствено един път, и то през 2009 година, тъй че не би следвало Дзюнхуей да има проблеми с успеха, въпреки да не се чака погром.

Антъни Макгил - Райън Дей

Райън Дей е един от хората в най-хубава форма сега и сигурно се радва на по-голямо неизменност от Макгил, който е всичко друго, само че не и благонадежден на масата. Единственото му значимо показване във втората половина на сезона бе разгромът над Джон Хигинс в “Шампионата на играчите”, само че като цяло надали ще може да надвие Дей във формат 10 от 19.

Squad goals #bbcsnooker pic.twitter.com/qEnpoOJbaj
— BBC Snooker (@BBCSnooker) April 20, 2018
Марко Фу - Хаотян Лю

Фу за последно игра снукър на “Мастърс”-а през януари, като тогава се показа много зле, поради проблемите с очите. Тук има предпоставки да се счита, че ще станем очевидци на “изненада”, без значение от обстоятелството, че Хаотян е 20-годишен дебютант. Той показва огромно неизменност и мъдрост в квалификациите, които може да му оказват помощ против любимеца.

Бари Хоукинс - Стюърт Карингтън

Хоукинс навлиза в добра форма след разочароващите първи 2/3 от сезона, а форматът в “Крусибъл” е значително по усета му. Въпреки че Карингтън не е инцидентен (и желан) квалификант за противник, би трябвало по-опитният да надделее.

Очаквани 1/8-финали:

Дин Дзюнхуей - Райън Дей
Хаотян Лю - Бари Хоукинс Снимка: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР