Световното първенство по футбол започна с очаквана еуфория покрай мача

...
Световното първенство по футбол започна с очаквана еуфория покрай мача
Коментари Харесай

ФИФА разследва причината за липсващите фенове на стадиона с външните трибуни

Световното състезание по футбол стартира с предстояща еуфория около мача на откриването, цялостния стадион " Лужники " и гръмката победа на домакините с 5:0 против Саудитска Арабия.

По-малко от 24 часа по-късно се видя друга картина. В Екатеринбург се организира първият мач на причудливия стадион " Централен ". Уругвай стигна до 1:0 против Египет след късен гол. Извън футбола вниманието беше разграничено сред празните места и изнесените трибуни.

ФИФА разгласи, че за мача са били продадени 32 278 билета, а публично посещаемостта е 27 015 души. Капацитетът на стадиона е 33 061.

Sport picture of the day: the view from the top in Ekaterinburg #WorldCuphttps://t.co/AdGS3RyYoU (Photo: Getty) pic.twitter.com/msU4xcU4la
— Guardian sport (@guardian_sport) June 15, 2018
Говорител на интернационалната федерация разгласи, че към този момент се ревизира повода. " Фактът, че действителната посещаемост е по-ниска от броя на продадените билети може да се дължи на разнообразни фактори, в това число и на на отсъствие за мача ", съобщи той.

Според съветския коментатор Георгий Черданцев билетите за почитателите са били продадени. В " Туитър " той написа също, че празните седалки са от квотата на сътрудниците на ФИФА. " Защо местата са празни - не е ясно ".

Стадионът впечатлява с краткотрайните трибуни зад вратите. Те бяха построени за международното, с цел да може да се извърши условието за най-малък потенциал.

На оборудването в Екатеринбург ще се проведат още три мача от групите на международното. Следващият на 21 юни опълчва Франция и Перу. След това са Япония - Сенегал и Мексико - Швеция.

Какво би трябвало да знаете за международното
Пълна стратегия на международното и къде ще се излъчват мачовете: вижте тук
Кои са любимците: Бразилия против европейските тимове
Кои са стадионите: четете тук
Кои са футболистите, които могат да впечатлят: четете тук
Гласът на бизнеса и спонсорите: четете тук
Какво чака българският бизнес около международното: четете тук
Кои са топките от международните шампионати: разгледайте галерията
Кой е по-по-най измежду състезателите и тимовете: разгледайте графиките

Всичко, което би трябвало да знаете за: Световното по футбол (201)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР