Световноизвестното сопрано Соня Йончева се завръща в родния Пловдив с

...
Световноизвестното сопрано Соня Йончева се завръща в родния Пловдив с
Коментари Харесай

Примата на световната опера Соня Йончева вече е в родния Пловдив

Световноизвестното сопрано Соня Йончева се завръща в родния Пловдив с концерт на 25 август на сцената на Античния спектакъл. Спектакълът, по думите на оперната дива, има за нея „ характера на доста персонален подарък за пловдивчани ".

Той се реализира сред участията й в две основни събития за международната музикална сцена през този месец - оперния фестивал в Залцбург и присъединяване й в оперната церемония на Арена ди Верона.

Програмата на концерта показва букет от тежък типичен оперен репертоар от Верди, Бизе, Пучини, както и специфична изненада за публиката - красивата българска ария на Петър Ступел от кино лентата „ Любимец 13 ".

Специално за спектакъла на Античния спектакъл, след осъществена от Йончева селекция измежду 50 млади български оперни артисти, дружно с нея на сцената ще излезе 26 годишният бас Божидар Божкилов. Той е специализант в Миланската „ Ла Скала " и ще извърши арията на крал Филип от операта „ Дон Карлос " от Верди.

На конференция звездното сопрано акцентира, че идва тук „ не като недостъпната оперна дива, а като пловдивчанката Соня Йончева, която желае да попее на Пловдив ". А концепцията си за показване на нов гений пред публиката, тя аргументира с нуждата за реализиране на връзка на едно оперно потомство със идващото, както и с желанието да бъде споделена позитивната сила в едно спешно време.

Спектакълът ще се реализира под диригентската палка на диригента на Софийска филхармония маестро Найден Тодоров и с присъединяване на брата на Йончева - Марин Йончев, който работи в оперния спектакъл в Женева.

Специално за музикалното събитие на сцената на Античния спектакъл на 25 август, продуцирано от Соня Йончева, ще бъдат пуснати в допълнение още 200 билета, защото оповестените за продажба към този момент са изчерпани.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР