Световноизвестното клавирно дуо Аглика Генова и Любен Димитров е в

...
Световноизвестното клавирно дуо Аглика Генова и Любен Димитров е в
Коментари Харесай

Майсторски клас в София на известно клавирно дуо

Световноизвестното клавирно дуо Аглика Генова и Любен Димитров е в София за осъществяване на майсторски клас. Целта на срещата е освен разискване на музикални хрумвания, само че подготовка за интернационалните състезания, фестивали и концерти, с взор към усъвършенстването на младите гении. Аглика Генова и Любен Димитров са с номинация за премия на Опус Класик за 2019 година

Езикът на музиката е повсеместен. Но от време на време е нужен единствено взор и схващане по незабележим метод. Трябва добре да познаваш и да усещаш дуетната си половинка. Особено при клавирното дуо.
Аглика Генова: Това е един вълшебен миг на връзка и в случай че той не съществува, тази единодушие и в нравствен смисъл, тогава клавирното дуо е обречено просто на по-ниско качество и тогава няма същинско клавирно дуо. Изисква се доста почит, доста взаимни отстъпки, доста схващане на колегата.
И макар че времето за майсторския клас е извънредно лимитирано, въпреки всичко учениците получават скъпи препоръки.
Любен Димитров: Да бъдат откровени към това, което е написано в нотния текст.Аглика Генова: Трябва да има почит към композитора, че след вярата в Господ, вторият Бог в действителност за тях е композиторът.Любен Димитров: Винаги им споделяме - представете си, че това произведение сега ви е изпратено от Моцарт или от Бетовен персонално по имейл, вие по този начин ли ще се отнесете към него, както като надлежно, в случай че беше просто един напълно естествен лист хартия.
На фона на вълнението от провеждането на майсторския клас световноизвестното клавирно дуо се радва и на различен триумф - номинация за авторитетната премия Опус Класик за 2019 година
Любен Димитров: Това са Оскарите на процедура, премиите Оскар за класическа музика. Аглика Генова: Тази номинация е едно следващо скъпоценно камъче в огърлицата. Това е изключителна освен наслада, а и повод, знак, по какъв начин да кажа, от Бога, напряко по този начин го считаме, че вървим по верния път.
А верният път е постоянно бодлив, само че краят му е блестящ. И безспорно си заслужава.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР