Световноизвестният тенор Камен Чанев, който издъхна на 56 години след

Световноизвестният тенор Камен Чанев, който издъхна на 56 години след ...

Погребват тенора Камен Чанев в митрополитски двор в Стара Загора.


Световноизвестният тенор Камен Чанев, който издъхна на 56 години след усложнения от COVID-19 в четвъртък, ще бъде погребан в събота, в 11 часа в двора на митрополитския храм "Свети Димитър" в Стара Загора. Това е предложил лично Старозагорският владика Киприан, който има музикално образование и често застава на диригентския пулт на Старозагорската опера.

В двора на църквата са погребани бивши митрополити и свещеници, включително и бившите владици Павел, Климент и Панкратий, както и други хора с големи заслуги към Стара Загора. За да бъде погребан на това място Камен Чанев, съгласие е дал неговият единствен наследник - брат му Здравко, който живее в родния им град Сливен. С оперната певица Таня Иванова Чанев нямаше официален брак, макар двамата да живееха на семейни начала.

На траурната церемония утре заради ограниченията покрай заразата ще присъстват ограничен кръг хора - най-близките на певеца.

За почитателите на неговото изкуство и в негова памет ръководството на община Стара Загора, съвместно с Държавната опера в града, организира отделно поклонение. Желаещите да изразят своята почит могат да го направят също в събота, 28 ноември, от 10.00 до 13.00 часа във фоайето на Старозагорската опера.

Източник: bnews.bg