Световноизвестният символ на Брюксел - Манекен Пис облече кукерски костюм,

...
Световноизвестният символ на Брюксел - Манекен Пис облече кукерски костюм,
Коментари Харесай

Манекен Пис облече български кукерски костюм

Световноизвестният знак на Брюксел - Манекен Пис облече кукерски костюм, оповестява Българска телеграфна агенция. Това е втората българска носия в дрешника му. Първата беше направена през 2007 година, по случай присъединението на страната ни към Европейския съюз.

Българският дипломат в Белгия Пламен Бончев подари особено направените облекла на локалната администрация на публична гала в постройката на кметството в белгийската столица. Автор на костюма е Анелия Антова, приключила „ Мода “ в Националната художествена академия. 

„ Бяха нужни доста храброст и самообладание. Отне ми повече време, в сравнение с допусках. Трябваше да отпечатвам двата принта, които са заложени в костюма – единият върху полиестер и вълна, другият върху лен. За тях се употребяват разнообразни технологии. За рогата ми оказа помощ сътрудник, който създаде 3D план. Останалата част уших сама у дома. Успокоих се чак, откакто тестът на костюма на 15 септември бе сполучлива. Трудно е, когато нямаш модел, върху който да пробваш “, показа Антова, представена от Нова ТВ. 

На 26 септември, под съпровода на фанфари, посетители и представители на локалната българска общественост се придвижиха до статуята на Манекена Пис, с цел да го приветстват в новия кукерски костюм. Той бе определен посредством конкурс на Държавния културен институт към Министерство на външните работи на България. На церемонията бе изпята и песента " Замръкнала е хубава Яна ". 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР