Световноизвестният оперен певец Камен Чанев почина. Той беше диагностициран с

...
Световноизвестният оперен певец Камен Чанев почина. Той беше диагностициран с
Коментари Харесай

Световноизвестният оперен певец Камен Чанев почина от COVID-19

 Световноизвестният оперен артист Камен Чанев умря. Той беше диагностициран с COVID-19 и признат за лекуване в болничното заведение в Стара Загора.

Преди дни приятелите на Камен потърсиха незабавно реконвалесцентна кръвна плазма за лекуването му, откакто той бе приет в болница.

Камен Чанев е роден на 27 август 1964 година в Сливен. Той беше най-успешният български тенор с интернационална кариера - солист на Националната опера и балет в София и на Пражката опера, Чехия. Завършил е Държавната музикална академия в София. Специализира в Римската академия за изкуство и просвета при Борис Христов.

Работил е с Александрина Милчева, Гена Димитрова, Леоне Маджера (пианиста на Лучано Павароти). Лауреат е на състезанието “Йоси Бьорлинг ", Швеция. Изявява се в главния теноров репертоар с изключение на в България и на огромните оперни подиуми в Европа, Азия и Съединени американски щати.

Името на Камен Чанев се свързва със сцените на Виенската Щатсопера (в функциите на Де Грийо от " Манон Леско " и на Пинкертон от " Мадам Бътерфлай " ) и на Арена Ди Верона (Калаф от " Турандот " ).

Репертоарът на артиста е разнороден и включва над 30 основни функции ( “Аида ", “Дон Карлос ", “Травиата ", “Риголето ", “Селска чест ", “Палячи ", “Трубадур ", “Мадам Бътерфлай ", “Тоска ", " Риголето ", " Кармен " и др.), както и теноровите партии от кантатно-ораториалните творби " Девета симфония " на Бетовен, " Реквием " на Моцарт, Верди и Дворжак, " Стабат матер " на Росини, " Симфония №8 " на Малер и др.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР