Световноизвестният климатолог проф. Едуар Бар от Франция, който е тясно

...
Световноизвестният климатолог проф. Едуар Бар от Франция, който е тясно
Коментари Харесай

Световноизвестният климатолог проф. Едуар Бар, ще изнесе лекция в БАН

Световноизвестният климатолог проф. Едуар Бар от Франция, който е тясно профилиран в региона на океанологията и еволюцията на климата, ще изнесе през днешния ден лекция от 11.00 часа в зала "Марин Дринов " на Българската академия на науките. Това заяви пресцентърът на Българска академия на науките.

Проф.Бар е притежател на редица влиятелни награди, измежду които са Рицар на Почетния легион на Френската република, на Големия орден на принц Алберт Първи от Океанографския институт на Монако, както и е почетен член на Кралската академия на Белгия.

Лекцията на проф.Бар ще е на британски език и е на тематика "Палеоклиматични вариации в региона към Черно море по време на последния ледников интервал ". Климатът към крайбрежията на Черно море е повлиян от внезапните събития, които са се случили през последното хилядолетие в Северния Атлантически океан, осведоми в лекцията си френския климатолог. Според него посредством огромния си вододел, хидрологията на Черно море е наранена от разтопяването на евразийския феноскандинавски мразовит слой.

Изучаването и документирането на тази колебливост е от основно значение за определяне на чувствителността на района към климатичните промени в предишното и съвременността.

Това е от голяма важност и с цел да се направи правдиво пресъздаване на околната среда, населявана от праисторическите поданици на тези региони, за които свидетелстват известните залежи, измежду които пещерата "Бачо Киро " в България, разяснява проф.Едуар Бар. Организатори на лекцията са Българска академия на науките и Френският институт в България.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР