Световноизвестният женски хор Мистерията на българските гласове с диригент проф.

...
Световноизвестният женски хор Мистерията на българските гласове с диригент проф.
Коментари Харесай

"Мистерията на българските гласове" ще имат концерт в София на 22 май

Световноизвестният женски хор " Мистерията на българските гласове " с диригент проф. Дора Христова ще има Великденски концерт с обредни и ритуални песни. Събитието ще се състои на 22 май в арт център " Сити марк ", само че ще се излъчва и онлайн с билети, осведомят уредниците.
Това ще бъде първият за тази година концерт на ансамбъла, основан през 1952 година

" Амбицията ни е в това комплицирано време да допринесем за положителното празнично въодушевление, обвързвано със светлия християнски празник - освен на хората, които наблюдават нашето изкуство от години, само че и на всички, които обичат хубавия български фолклор ", разяснява продуцентът Бояна Бункова от " Шуберт мюзик пъблишинг ".

" Повечето от пиесите са празнични. Има великденски като лазарската " Мома хубава " на Петър Льондев и " Закукала кукувица " на Николай Кауфман. Ортодоксалният репертоар е застъпен с песни като " Богородица " от Архангелски. Включили сме и обичайни заглавия - " Море зажени се Гюро ", " Дилмано, Дилберо " и " Хоро " на Кирил Стефанов, а също и достоверни като " На високо ". Ще прозвучат родопски сола, дуети, триа, както и осъществявания на квартет " Ева ". Ще представим и няколко композиции от албума " БууЧииМиш ", добавя проф. Христова.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР