Световноизвестната Тина Търнър е пяла на концерт в Бургас през

...
Световноизвестната Тина Търнър е пяла на концерт в Бургас през
Коментари Харесай

Брадъра разказа какво е правила Тина Търнър в Бургас

Световноизвестната Тина Търнър е пяла на концерт в Бургас през 1981 година, а в наши дни – 42 години по-късно, общински консултант предлага в залата, където е било шоуто, да се сложи „ Златна звезда ” с името на изпълнителката. Идеята е на общинския консултант от ВМРО Георги Дракалиев и към този момент е импортирана за разглеждане в локалния парламент, като следва съветниците да гласоподават след броени дни, написа Флагман.

Малцина си спомнят концерта – само тези, които са били ангажирани с организацията му и тези, които са участвали знаят и още описват истории. Но за огромната част от Бургас фактът, че Тина Търнър е пяла пред родна аудитория в морския град в зала. „ Бойчо Брънзов ” е незнаен. Един от хората, които добре си спомнят осъществяването е някогашният моряк Сотир Иванов, прочут с прякора си „ Брадъра ”.
-->
Когато преди 42 години е бил на 30-годишна възраст, той е взел участие в градежа на сцената за концерта през 1981 година

72-годишният Сотир Иванов си спомня по какъв начин е взел участие в бригадата, построила сцената за звездното осъществяване през 1981 година

„ Правихме подиума – сцената, на която тя играе и пее. Хамалска работа, обща работа. Слагахме подиума начело, балатума от горната страна, идваше мениджърът й, с цел да ревизира по какъв начин стоят нещата. Два концерта мисля, че направи. Един от 18:00 ч. до 20:00 ч., другият от 21:00 ч. до 23:00 ч. Но това са четири часа игра. Тя бе изумителна жена, изумителна певица “, спомня си Сотир, представен от bmt-news.com.

Тогава на 3- години, сред пътуванията с транспортен съд, мъжът решил да проработи спомагателни пари, като стане част от бригадата на тогавашната държавна компания „ Културен отдих и декорация “.

„ Пълна беше залата „ Бойчо Брънзов “. Тогава се споделяше „ Изгрев “ и беше единствената в Бургас. Над 1000 индивида събираше. Беше цялостна догоре и на двата концерта. Чакахме да свърши вторият, с цел да развалим сцената. Започнахме към среднощ, тъй като след няколко дни имаше баскетболен мач. Тя е спортна зала “, споделя още Сотир Иванов.

От Тина Търнър морякът останал най-впечатлен от музиката.

„ По това време такава музика нямаше. Взимахме я от радиото или от магнетофони, каквото успявахме да запишем. Беше прелестно, тъй като за първи път я видяхме н живо. Тя към този момент си беше доста известна. С неспокойствие чакахме концерта. Истинско вдъхновение беше по тези времена да идват такива артисти от този сан. Тя беше стоеше на 3-4 метра от мен. Ние бяхме скътани в страни, в случай че стане нещо по сцената да се направи. Минаваше около нас, преобличаше се до нас. Хвърляха се чорапогащници, пешкири, когато имаше антракт, с цел да излезе по-късно с ново облекло на сцената “, спомня си Сотир.

„ Много ми е тъжно, че е напуснала този свят към този момент. Тъжно ми е, тъй като не беше единствено доста добра певица, само че и доста чаровна жена. Който обича нейната музика, не може да не му е тъжно. От срещата с нея по-добър спомен няма “, сподели още някогашния моряк.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР