Световноизвестната българска оперна прима Соня Йончева ще излезе на сцена

...
Световноизвестната българска оперна прима Соня Йончева ще излезе на сцена
Коментари Харесай

Соня Йончева с престижна гала, участие ще вземе и Пласидо Доминго

 Световноизвестната българска оперна прима Соня Йончева ще излезе на сцена пред катедралния храм " Свети Александър Невски “ дружно с краля на операта Пласидо Доминго на 31 август  тъкмо в 20 часа. Те ще изнесат Гала концерт с известни арии от фамозни опери, подбрани особено за българската аудитория, под съпровода на Софийската филхармония с диригент Найден Тодоров.

За първи път звезди от такава големина ще пеят в сърцето на София.

" За мен като българка е особена чест да пея пред един от знаците на нашата столица - катедралата " Свети Александър Невски “. Вълнението да направя това именно  с Пласидо е  извънредно и му благодаря за признатата покана “, съобщи фамозното сопрано при оповестяването на новината.

Пласидо Доминго през днешния ден чества своя 80 годишен празник. Медиите по света означават заслугите му към оперното изкуство и наблюдават неговата богата и продължителна кариера.

" Не мога да допускам на това, което ми се случи. Не съм и мечтал толкоз години да имам опцията да споделям с публиката любовта към оперното изкуство, към музиката. Оценявам щедростта на ориста и съм признателен за поддръжката на публиката, признанието, което получавам от нея, от моите сътрудници. В живота си съм имал и щастливи и сложни моменти, само че постоянно публиката ми е давала сили да продължа. Да се усещам нужен! “, споделя Доминго.

Той е щастлив, че ще се върне още веднъж в България, няколко години след концерта му в зала Армеец, когато подвигна на крайници публиката, изпълнявайки на български език песента " Моя страна, моя България “ от репертоара на Емил Димитров.

" Във времената, в които живеем бих желала този концерт да донесе ентусиазъм на моите сънародници и да даде един нов импулс  в българския културен  живот. Бях доста щастлива, когато през предходната година пях в Античния спектакъл в  моя роден Пловдив. Била съм на разнообразни подиуми, пред друга аудитория, само че чувството да си вкъщи е несравнимо! “, показа Йончева.

За нея Пласидо Доминго споделя: “Тя е певица със личен път и кариерата й не наподобява на ничия друга. Соня Йончева има освен това от хубав глас – тя е смела в своите житейски и креативен избори! “

Билетите са на цени от 50 до 250 лв..

Ще бъдат пуснати в продажба и стеснен брой ВИП билети, които включват специфичен подарък за меломаните на цени от 300 лв..
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР