Световноизвестен оперен певец се превърна в длъжник на непознати в

...
Световноизвестен оперен певец се превърна в длъжник на непознати в
Коментари Харесай

Световноизвестен оперен певец стана длъжник на непознати в България

Световноизвестен оперен артист се трансформира в дебитор на непознати в България. Борис Рубашкин е наказан да заплати над 150 000 лв. на жена, която не познава поради запис на заповед.

87-годишният създател е почетен гражданин на Залцбург, награждаван е неведнъж от президентите на Австрия и България.

През 2017 година Борис Рубашкин идва в София и продава наследствено жилище в квартал „ Красно село”.

Семейство от Благоевград купува жилището за 140 000 евро, а година по-късно научават, че с парцела има проблем.

„ Бяхме сюрпризирани от подадена против нас искова молба от непознато за нас лице – Диана Л. Димитрова, която твърди, че господин Чернорубашкин не се е подписвал на нашата договорка за продажбата на парцела и че в графата продавач не стои неговият автограф, а подписът на някое друго лице”, изясни Екатерина Васева, притежател на жилището.

Така се желае договорката да се разгласи за оскъдна, а жилището да се продаде, с цел да покрие задълженията на Рубашкин към Димитрова.

„ Никога не съм чувал за нея, не съм я виждал и не я познавам. Това е първичната сума – 110 хиляди, която стигна до 150 и не знам колко”, сподели Рубашкин.

„ Нямам визия какви са претекстовете на тази госпожа, която явно не го познава. И в показанията до прокуратурата и полицията е удостоверила, че не го познава – по какъв метод се е снабдила с този документ”, добави Екатерина Васева.

Пред проверяващите кредиторката на артиста обяснила, че е намерила запис на заповед измежду движимостите на своя брачен партньор. Диана Димитрова не разяснява, само че пред камерата ни застана един от юристите й.

„ Не знам какво се е случило в предишното. На мен ми е даден един документ, аз съм употребявал този документ в съда. Появи се един юрист, той получи документите от името на Ч и не възрази”, заяви Веселин Видолов, юрист на Диана Димитрова.

Рубашкин обаче няма визия кой е юристът, който се е явил да го съставлява.

„ В момента, в който се получи изказване, че документът бил неистинен, ние сме спрели неотложно изпълнителното дело до определяне на това, което се е случило”, сподели още Видолов.

Адвокатите и на Димитрова и на Рубашкин алармират прокуратурата.

„ Очаквам на моята възраст да се постави завършек на това дело. Не съм измамил никого през живота си”, безапелационен е Рубашкин. По случая се водят серия правосъдни каузи.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР