Световно проучване хвърля интересна светлина върху efbet Лига. Както е

...
Световно проучване хвърля интересна светлина върху efbet Лига. Както е
Коментари Харесай

Изследване: Футболното първенство в България е станало по-интересно

Световно изследване хвърля забавна светлина върху efbet Лига. Както е известно, сега вървят диспути по отношение на формата на надпреварата, което скоро ще се раздели на първа шестица и две четворки от долната половина на таблицата. Оказва се, че през сегашния сезон българският шампионат е станал по-завързан, сочат числа на швейцарския център за спортни проучвания.

Според данните единствено 21 от общо 154 срещи, до последната пауза за националните тимове, са приключили с голяма голова разлика. Лидер по най-разгромни победи през сезона е първенецът Лудогорец, който е разбивал противниците си пет пъти. Разградчани са водачи и в успехите с три или повече голове надалеч от своя стадион - 3.

След " орлите " се подреждат съставите на Берое и ЦСКА 1948, които пък са водачи в огромните победи при домакинските си мачове по - 3, само че нямат такива при гостуванията си. Един от водещите отбори ЦСКА няма нито един подобен огромен триумф на " Българска войска ", само че има една победа с три гола при посещение.

Три са тимовете, които са реализирали по един погром вкъщи и при посещение. Това са Левски, Локомотив (Пловдив) и Черно море.

Извадката на швейцарците демонстрира, че родното състезание е с много изравнени сили, по отношение на предни сезони, в които могат да се видят много повече изразителни победи. По пътя на тази логичност оспорваният футболен шампионат в света е Категория Примера " А " в Колумбия, където едвам 4% от мачовете са " доста на малко " като краен резултат. На другия полюс е първата дивизия на Молдова, където приблизително на три срещи по един път някой яде сериозен " бой " на терена.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР