Световният №1 в мъжкия тенис Новак Джокович планира да заведе

...
Световният №1 в мъжкия тенис Новак Джокович планира да заведе
Коментари Харесай

Скандалът се разраства: Джокович завежда дело за 4 милиона евро

Световният №1 в мъжкия тенис Новак Джокович възнамерява да заведе дело против австралийските управляващи за сериозната сума от близо 4 милиона евро, твърди „ Sun “. Както е известно, сърбинът не беше позволен до присъединяване на Australian Open, откакто управляващите два пъти анулираха визата му, а най-после го депортираха и той трябваше да се прибере назад в Белград.

Сагата с Джокович стартира на 6 януари, когато не беше позволен до австралийска земя и от летището беше настанен в хотел за имигранти, защото управляващите не признаха здравното му изключение за липса на имунизация срещу ковид.

Обжалването му беше почетено, само че по-късно министърът по емиграционните въпроси Алекс Хоук еднолично анулира още веднъж визата му, а Федералният съд удостовери решението му. В последна сметка, на 17 януари Джокович беше депортиран назад в Сърбия.

Именно заради тази причина и пропуснатите благоприятни условия поради прекъсването му от присъединяване в Откритото състезание на Австралия Новак и юристите му приготвят иск.

Майката на Джокович - Дияна, пък изясни, че изискванията във въпросния хотел за имигранти са били ужасни, храната е била неприятна, а в стаята на сина ѝ е имало буболечки.

Djokovic in talks to sue Australian government for £3.2m for 'ill treatment'
— Sun Sport (@SunSport)
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР