Световният №1 Новак Джокович очаква с нетърпение старта на “Уимбълдън”.

...
Световният №1 Новак Джокович очаква с нетърпение старта на “Уимбълдън”.
Коментари Харесай

Защо “Уимбълдън” е най-специалният турнир за Новак Джокович

Световният №1 Новак Джокович чака с неспокойствие старта на “Уимбълдън”. Той е четирикратен първенец в Лондон. Неговата фантазия да победи на “свещената трева” се трансформира в действителност през 2011 година, когато той побеждава Рафаел Надал във финала. Три години по-късно сърбинът още веднъж печели купата, а през идващия сезон повтаря триумфа си. Миналата година Ноле се завърна на трона на “Уимбълдън” след 6:2, 6:2, 7:6(3) против Кевин Андерсън.

“Уимбълдън” несъмнено е най-специалният шампионат за мен. Винаги съм мечтал да го печеля. Мисля, че когато бях на шест или седем години си правех спонтанни титли на “Уимбълдън” и си представях себе си като първенец. Заставах пред огледалото, подвигах купата и си представях, че един ден ще стъпя на централния корт”, призна Джокович в свое изявление.
 Както е известно, Новак завоюва първия си мач на трева тази година, откакто надигра с 6:4, 6:2 Кристиан Гарин на демонстративния шампионат The Boodles. Последва обаче проваляне на сърбина от канадския гений Денис Шаповалов с 6:7 (3), 4:6.

За този сезон на трева Жокера реши да се върне към своята остаряла процедура - да пропуща всички шампионати на АТР на трева и да употребява The Boodles като своя подготовка за “Уимбълдън”. Миналата година Джокович игра в Куинс и стигна до финала, където загуби от Марин Чилич. Даже преди 12 месеца той се пусна и на двойки със Стан Вавринка, с цел да натрупа игрова процедура за “Уимбълдън”, само че в този момент проектите му са други.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР