Световният №1 Новак Джокович надви трудно отстранилия Григор Димитров на

...
Световният №1 Новак Джокович надви трудно отстранилия Григор Димитров на
Коментари Харесай

Мъжкият финал на Ролан Гарос ще бъде класика

Световният №1 Новак Джокович надделя мъчно отстранилия Григор Димитров на осминафиналите Стефанос Циципас с 6:3, 6:2, 5:7, 4:6, 6:1 след четири часа игра и за пети път е финалист на „ Ролан Гарос “. Двамата демонстрираха прелестен тенис в един от най-зрелищните конфликти от началото на шампионата. В разногласието за трофея сърбинът ще се изправи против Краля на клея. Рафаел Надал в профил по-рано аржентинеца Диего Шварцман в три сета и ще играе рекорден 13-и край в Париж. В неделя Ноле ще преследва 18-а купа от Големия шлем и втора във френската столица. За Матадора трофеят би бил 13-и в конкуренцията и 20-и от шлема.

Циципас имаше четири благоприятни условия за пробив още в първия гейм на мача, само че не се възползва и Джокович въпреки всичко взе подаването си. След Ноле на собствен ред получи късмет за пробив и незабавно се възползва, затвърждавайки и го със сервис-гейм на нула за 3:0. До края на първия сет и двамата успяваха да печелят подаванията си. В заключителния девети гейм сърбинът осъществя едвам четвъртия си сетбол, с цел да победи в тази част с 6:3.

Във втория сет Циципас имаше два шанса да пробив сърбина във втория гейм, само че не можа да осъществя нито един от тях и в последна сметка загуби частта. Световният №1 на два пъти проби подаването на гърка и без проблеми завоюва с 6:2.

Шестият в международната класация обаче даде сериозен отпор в третата част, която вървеше гейм за гейм до деветия, в който Джокович записа пробив и поведе с 5:4. Циципас обаче незабавно го върна, възползвайки се при третата си опция за пробив в идващия гейм за 5:5. Междувременно Ноле бе пропилял мачбол. След това гъркът взе подаването и проби Джокович за повторно в мача, с цел да завоюва сета със 7:5 и да понижи изоставането си.

Оспорваната борба продължи и в четвъртия сет, при започване на който двамата се пробиха по един път, а по-късно печелеха подаванията си. Джокович имаше шансове за нов пробив в петия и седмия гейм, само че не се възползва от тях, пропилявайки общо седем брейкбола. Осма опция за пробив не бе оползотворена от Ноле в деветия гейм и гъркът взе подаването си за 5:4. В идващия гейм Джокович поведе с 40-15, само че позволи цялостен поврат и Циципас завоюва още първия си брейкбол за 6:4, вкарвайки мача в пети сет.

Ноле пропиля точка за пробив още в първия гейм на решителния сет, само че получи нови две благоприятни условия в третия гейм и при втората от тях най-сетне проби Циципас за 2:1. Сърбинът затвърди пробива си, а по-късно още веднъж взе подаването на гърка за 4:1 след четвъртата двойна неточност на противника в мача. Ноле записа безапелационен сервис-гейм за 5:1 и стигна до три мачбола при подаването на гърка, възползвайки се от третия, с цел да ликува с 6:1 и да се класира за огромния край против Рафаел Надал.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР