Световният №1 Новак Джокович e в Токио за своето първо

...
Световният №1 Новак Джокович e в Токио за своето първо
Коментари Харесай

Новак Джокович стана сумист, загуби първия си мач след US Open

Световният №1 Новак Джокович e в Токио за своето първо присъединяване на Rakuten Japan Open Tennis Championships. Днес той се потопи напълно в локалната просвета и посети Ryogoku Edo-Noren, място с заведения за хранене, което разполага с дохио.

Ноле освен получи опцията да гледа пенсионирали се професионални сумо бойци по време на “кейко” или утринната им подготовка, само че и самичък стъпи на дохиото, с цел да научи някои съществени хватки.

“Това е ужасно преживяване. Никога преди не съм опитвал нещо сходно. Това е един от най-популярните спортове в Япония, съобщи Джокович. - В диалог с татко ми през вчерашния ден по телефона му споделих, че ще имам опция да се срещна със сумисти. Двамата с него си припомнихре по какъв начин преди доста години вкъщи гледахме и подкрепяхме Акебоно, който стигна до сан “йокозуна”.”
 “Малко не съм във форма за сумо. Мисля, че би трябвало да понатрупам няколко кг и ще съм подготвен да се състезавам. Може би би трябвало да увелича тройно тежестта си”, пошегува се Джокович.

Носителят на 75 трофеи в АТР тура отдаде почитание на професионалните сумисти поради тяхната техника и мощ на дохиото, само че това не беше всичко, което впечатли Джокович.

“Доста е впечатляваща тяхната еластичност. Не мислех, че те са толкоз гъвкави, тъй като въпреки всичко това е спорт в тежка категория. Но виждам, че те обръщат доста внимание на подвижността на ставите си и гъвкавостта, което им разрешава да са пъргави в своите придвижвания, доколкото тежестта им го разрешава.
 Междувременно, Новак Джокович се завърна на корта за първи път след US Open с проваляне. В мач от първи кръг на двойки в Токио той и неговият съотечественик Филип Крайнович отстъпиха на опитната двойка Мате Павич и Бруно Соареш след 2:6, 6:4, 3:10.

Последният формален мач на Джокович беше загубата от Стан Вавринка на US Open, която пристигна след отричане на сърбина при започване на третия сет. Имаше даже подозрения, че Ноле може да се подложи на интервенция, само че в последна сметка той се завърна за шампионата в Токио.

Вече е явен и неговият първи противник на сингъл в шампионата. Това ще бъде представителят на домакините Го Соеда, който съумя да обърне Ян-Ленард Щруф от Германия - 4:6, 7:6(4), 6:3 за японеца.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР