Световният спорт ще спре да съществува в сегашния си вид,

...
Световният спорт ще спре да съществува в сегашния си вид,
Коментари Харесай

Шефът на МОК: Не е работа на държавите да решават кои спортисти трябва да се състезават

Световният спорт ще спре да съществува в настоящия си тип, в случай че страната се намеси в него. Това съобщи президентът на Международния олимпийски комитет (МОК) Томас Бах, оповестява ТАСС.

„ Всички заинтересовани страни ясно демонстрираха, че не е работа на страните да вземат решение кои спортисти би трябвало да се състезават. В противоположен случай това ще бъде краят на международния спорт подобен, какъвто го познаваме в този момент “, сподели Бах.

Тази седмица изпълнителният комитет на МОК предложи да бъдат позволено на руските и беларуските спортисти  да вземат участие в интернационалните надпревари, в случай че са изпълнени редица условия. Министерството на младежта и спорта на Украйна осъди тези рекомендации, а полският министър председател Матеуш Моравецки съобщи, че руснаците няма да бъдат позволени до присъединяване в надпреварите, които се организират на територията на страната, даже в случай че МОК изиска това.

Сред критериите, предложени от МОК за допускане на руснаци и беларуси до надпревари, са показване в безпристрастен статут без национално знаме и химн, липса на обществени изказвания в поддръжка на специфичната военна операция и спортистите не би трябвало да бъдат свързвани с въоръжените сили или организации за национална сигурност. Ръководителят на Руския олимпийски комитет Станислав Поздняков назова тези рекомендации безусловно неприемливи и водещи до ерес в националния спорт. Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков назова рекомендациите на МОК " дискриминационни ".

Инфо: ТАСС

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР