Световният шампионат по мотоциклетизъм (MotoGP) започна по обещаващ начин с

...
Световният шампионат по мотоциклетизъм (MotoGP) започна по обещаващ начин с
Коментари Харесай

Сезонът в MotoGP започна с триумф на Довизиоцо със само 27 хилядни пред Маркес

Световният шампионат по мотоциклетизъм (MotoGP) стартира по обещаващ метод с удивително съревнование на пистата " Лосаил " в Катар. Първата конкуренция от сезон 2018 беше извоювана от Андреа Довициозо с " Дукати ".

Италианецът, който през предходната година беше най-сериозния конкурент на международния първенец Марк Маркес, този път го изпревари със единствено 27 стотни. Довициозо реализира своята девета победа в MotoGP в старт №179.

След три следващи втори места на пистата в Катар водачът от Форлимпополи най-сетне завоюва и потвърди, че мотоциклетът на " Дукати " още веднъж ще бъде на висота. Добрият ден за италианците беше допълнен от третото мясот на Валентино Роси. Доктора се качи на подиума за 192-и път в кариерата си, единствено дни, откакто подписа нов контракт до 2020 година

" Перфектно съревнование за нас, всичко се разви идеално. Както и чаках имаше доста бързи водачи, само че се оправих. В началните обиколки не се панирах, а пробвах да запазя гумите, с цел да мога да натискам в края. Когато бях против Марк знаех, че би трябвало да дам всичко от себе си, тъй като той в никакъв случай не се предава ", сподели Довициозо след финала.

First blood @AndreaDovizioso
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР