Световният шампион за 2010 година и носител на “Тройната корона”

...
Световният шампион за 2010 година и носител на “Тройната корона”
Коментари Харесай

Сълзи в очите при победата над носител на “Тройната корона” в “Крусибъл”

Световният първенец за 2010 година и притежател на “Тройната корона” Нийл Робъртсън стана следващият член на топ 16 на международната класация, който напуща “Крусибъл” още в първи кръг на планетарния шампионат по снукър. Робърт Милкинс реализира популярна победа с 10:5 над Гръмотевицата и след дуела призна, че е напуснал залата със сълзи на очи от всичките страсти, през които е минал в един от най-паметните мачове в кариерата си.

@robmilkins147: " I had tears in my eyes "

It was an emotional 10-5 Crucible victory over Neil Robertson, for whom Milkins has the utmost respect. #ilovesnooker @Betfred pic.twitter.com/U4ew3Iv7P6
— World Snooker (@WorldSnooker1) April 25, 2018
Робъртсън пък се причислява към нежеланата компания на Марк Селби, Стюърт Бингам, Шон Мърфи, Марко Фу и Люка Бресел - поставените, които напуснаха Шефилд. И в случай че Фу и Бресел не бяха в оптимално положение, идвайки в “Крусибъл”, то за останалите отрицателните резултати са надалеч по-изненадващи и граничещи със сензация, поради обстоятелството, че всичките са били международни първенци и имат огромен брой трофеи от “Тройната корона”.

Another huge session in the @Betfred World Championship!

See scores so far on Day 5 #ilovesnooker pic.twitter.com/I2VntpwqRZ
— World Snooker (@WorldSnooker1) April 25, 2018
Робъртсън се провали тотално в най-важните шампионати през сезона, тъй като в UK Championship отпадна още на 1/16-финалите, не се класира за “Мастърс”, а в този момент и взе единствено пет фрейма в Шефилд.

Робърт Милкинс заслужава само похвали за отличното си показване, като за трети път в кариерата си преодолява първи кръг в “Крусибъл”. Той изглеждаше в неволя, тъй като влезе във вечерната сесия с преднина от 6:3, само че загуби първия фрейм (48-минутен) по последната розова и черна, след което и идващия, с цел да стане резултатът 6:5. Млекаря въпреки всичко наказа неточност на противника си в последвалата партия и със серии от 48 и 36 дръпна със 7:5. Следващите три елементи се развиха напълно по усета му и той затвори мача с брейкове от 69, 55 и 54.

The Milkman delivers!

What a performance from @robmilkins147 - he's toppled world #10 Neil Robertson -5, winning the last four frames on the spin!

He'll face @markwil147 next in the L16 of the @Betfred World Championship #ilovesnooker pic.twitter.com/pkeWnXdJRw
— World Snooker (@WorldSnooker1) April 25, 2018
Милкинс ще се изправи против Марк Уилямс във втори кръг.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР