Световният шампион във Формула 1 Макс Верстапен завърши 7-и в

...
Световният шампион във Формула 1 Макс Верстапен завърши 7-и в
Коментари Харесай

Верстапен: В средата на колоната не беше забавно

Световният първенец във Формула 1 Макс Верстапен приключи 7-и в Гран При на Сингапур, само че разкри, че борбата в средата на колоната му е донесла “нулево наслаждение ”. Макс можеше да си подсигурява международната купа през вчерашния ден на “Марина Бей ”, само че се забави на старта и колата му влезе в режим, предопределен да пази мотора да не угасне.

Макс пропадна от 8-о на 12-о място, където организира няколко борби с Кевин Магнусен, по-късно прогресира до 7-ото място, където пък се бори с Фернандо Алонсо. Верстапен не съумя да задмине испанеца, само че в 21 обиколка се повреди моторът на испанеца и пътят през Макс напред беше открит.

Но при рестарта след колата на сигурността Макс нападна доста нападателно Ландо Норис, блокира колелата и излезе от трасето, което наложи нов бокс за нови гуми и той се върна на пистата на 12-о място. До края на надпреварата Макс съумя да се върне на 7-ото място, като сполучливо изпревари някогашните международни първенци Люис Хамилтън и Себастиан Фетел, само че на финала към момента беше неудовлетворен от целия уикенд и грешката на Ред Бул в квалификацията, която го лиши от първото място на старта.
 Ето по какъв начин Верстапен може да завоюва купата в Япония тази седмица Ето по какъв начин Верстапен може да завоюва купата в Япония тази седмица
“Битките в средата на колоната му донесоха нулево наслаждение, не беше занимателно - разяснява след финала Верстапен. - Трябва да се борим в челото на колоната, доста е неприятно да си заклещен зад други коли плюс проблемите ми на старта. После блокирах колелата и излязох отвън трасето и трябваше отново да си надупчвам път напред. ”
 Макс: Трябва да мога да подлагам на критика Ред Бул за грешките Макс: Трябва да мога да подлагам на критика Ред Бул за грешките
След Сингапур Верстапен има задатък от 104 точки, което ознавача, че в случай че вземе с 10 точки повече от Шарл Леклер и с 12 повече от Серхио Перес на “Сузука ”, втората поредна международна купа на Макс ще е реалност в понеделник.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР