Световният шампион във Формула 1 Люис Хамилтън за пореден път

...
Световният шампион във Формула 1 Люис Хамилтън за пореден път
Коментари Харесай

Хамилтън: Не мисля скоро да приключвам с Ф1

Световният първенец във Формула 1 Люис Хамилтън за следващ път изрази желание да се наслаждения на дълголетна кариера в „ кралските гонки”. Британецът след успеха си Унгария съобщи, че няма никакво желание да се отдръпва от спорта в обозримото бъдеще.

На „ Хунгароринг” 34-годишният британец направи следващата значима стъпка към спечелването на 6-а международна купа. Той има 62 точки преднина пред най-близкия си съперник – своя съотборник Валтери Ботас – а до края остават единствено 9 старта. Ако още веднъж Хамилтън успее да покори най-високия връх, той би имал единствено 1 отличие по-малко спрямо рекордьора Михаел Шумахер. По отношение на извоюваните победи той към този момент е на единствено 10 от върховото достижение на Шумахер (91).

„ Казах на момчетата от моя екип, че точно в Унгария записахме първата си победа през 2013 година и от този момент ставаме все по-силни и по-силни”, разяснява Хамилтън. „ Голяма част от хората бяха в отбора и когато аз дойдох. Това дълго, дълго странствуване, което извървяваме дружно, е удивително. Точно в този миг се вълнувам да видя къде бихме могли да стигнем и какво следва оттук насетне.”

„ Наистина не мога да схвана за какво доста спортисти взимат решение да спрат в избрани моменти. Нека ви кажа едно – боготворя пилотирането. Никога не съм обичал тренировките, не приказвам за тези по време на спортните уикенди, а тестванията. Винаги съм бил прям, че не ги одобрявам чак толкоз доста.”

„ Това, което в действителност ми подхожда, е предизвикването, да подходиш към уикенда и да се заровиш в данните. Този път пробвах да повдигна настроението на Боно (състезателния му инженер Питър Бонингтън – б.р.), тъй като той не се усеща добре и тъй като предишното съревнование, когато прекосявах през пъкъла, той съумя да ме окуражи и изнесе огромната тежест. Харесва ми връзката, която имам с тези хора.”

„ Един ден сигурно ще спра, само че тъкмо в този миг се усещам фантастично – както физически, по този начин и душевен. Затова сега нямам никакви проекти за отдръпване в близкото бъдеще. Имаме още толкоз доста пред нас, толкоз доста надпревари за печелене, достижения в и отвън колата, в и отвън спорта”, добави Хамилтън.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР