Световният шампион в тежка категория Тайсън Фюри поиска да бъде

...
Световният шампион в тежка категория Тайсън Фюри поиска да бъде
Коментари Харесай

Тайсън Фюри се отказа от номинацията си за Спортна личност на годината

Световният първенец в тежка категория Тайсън Фюри изиска да бъде изваден от листата с номинирани за Спортна персона на годината на Би Би Си. Призът на националната телевизия на Англия се смята за най-престижната годишна спортна премия в страната, като панел от специалисти показва номинациите, само че спечелилият се дефинира от вота на публиката.

Вчера от Би Би Си оповестиха имената на шестимата номинирани за 2020 година - Фюри, международният първенец във Формула 1 Люис Хамилтън, жокеят Холи Дойл, капитанът на Ливърпул Джордан Хендерсън, международният първенец по снукър Рони О'Съливан и състезателят по крикет Стюарт Броуд. Днес обаче Циганския крал изиска да бъде изваден от листата.

" Моля ви, извадете ме от вашия лист, защото аз съм първенец на хората и нямам потребност от никакво самопризнание или награди. Знам кой съм и какво съм постигнал в спорта. Аз имам любовта на хората, която за мен е по-ценна от всички награди на света. Към всички мои почитатели - не гласувайте за мен ", съобщи Фюри във видеообръщение в обществените мрежи.

През тази година Фюри изигра единствено един мач, само че с него нанесе първа загуба в кариерата на Дионтей Уайлдър и завоюва шампионския приз на Световния боксов съвет. От другите петима номинирани само Хамилтън към този момент е печелил премията, а най-голямо неспокойствие провокира името на Рони О'Съливан, който макар изключителните си достижения в снукъра в последните 28 години, е номиниран за първи път за оценката.

Победителят ще стане явен на 20 декември.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР