Световният шампион в тежка категория по бокс Антъни Джошуа изрази

...
Световният шампион в тежка категория по бокс Антъни Джошуа изрази
Коментари Харесай

Антъни Джошуа: Искам да защитя коланите си в Нигерия

Световният първенец в тежка категория по бокс Антъни Джошуа изрази предпочитание да отбрани коланите си, като се бие в Нигерия. Британецът си върна международните трофеи в събота, откакто победи Анди Руис-младши по точки в 12 рунда в Саудитска Арабия.
 Договорът за мача Антъни Джошуа - Кубрат Пулев идва на следващия ден в България (видео)

Вчера се появи информация, че идващият мач, който се чака да е против най-хубавия ни боксьор Кубрат Пулев или украинеца Александър Усик, ще се състои на новия стадион на Тотнъм, който събира 60 000 фенове. Промоутърът на Джошуа - Еди Хърн, съобщи, че е получил доста оферти за мачове на други места, в това число и Африка.
 Кубрат Пулев: Готов съм да се изправя против всеки, който се изпречи на пътя ми (видео)

В изявление за " Дейли телеграф " Джошуа съобщи, че е почнал да мечтае за борба в Нигерия, която ще бъде първата такава на международен първенец на континента, отвън Южна Африка, от 1974, когато Мохамед Али побеждава Джордж Форман в зрелищен мач, състоял се в джунглата на Заир.

" Хората ми споделят, че би трябвало да се върна години обратно. Лудост е, тъй като те даже нямат електричество, само че ме разпознават и поддържат. Посетих гетата, където не става въпрос за его и говеждо место, а за хора, които са гладни и се борят да оцелеят. Това беше едно от най-хубавите неща, които съм правил, да, сигурно бих желал да се удрям там ", сподели още той.

И двамата родители на Джошуа са с нигерийски корени.

Докато бъдещият дуел в Нигерия е в дълготраен проект, Джошуа разкри, че няма желание да понижи тренировките си по време на коледните празници.

Очаква се той да се изправи против Пулев в наложителния дуел за международната купа на Международната боксова федерация (IBF) през април или май, преди да продължи към идната борба с Усик, където би трябвало да отбрани пояса на Световната боксова организация (WBO).

" След 5 месеца още веднъж ми следва борба и би трябвало да защитя купите си. Не мога да се унасям доста по това, че победих още веднъж. Трябва да остана фокусиран върху задачата си - да остана международен първенец най-дълго време ", сподели още Джошуа.

" Тази седмица би трябвало да проведем диалози с IBF и WBO, с цел да забележим кой е първият кандидат на Джошуа. Разбираме, че дуелът на Международната боксова федерация би трябвало да е първи, което значи, че Антъни ще се изправи против Пулев. След това следва мач сред Чисора и Усик, като спечелилият ще се бие с Джошуа ", съобщи Еди Хърн.
 Анди Руис - Антъни Джошуа @@@

Междувременно британецът съобщи, че е подготвен да се бие с спечелилия от мача на Тайсън Фюри против Дионтей Уайлдър: " Искам да прибавя колана на Световния боксов съвет (WBC) към сбирката си. Разполагам с всичко належащо, с цел да победя. Когато са подготвени - знаят къде да ме намерят. Не съм първенец, който бяга, а съм човек, който ще се бие с най-хубавите в света, а точно Уайлдър или Фюри. Ще се веселя да победя някой от тях. Продължавам да демонстрирам разнообразни стилове на игра ", съобщи Джошуа.

" 24 часа "
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР