Световният шампион в тежка категория Дионтей Уайлдър защити за седми

...
Световният шампион в тежка категория Дионтей Уайлдър защити за седми
Коментари Харесай

Ортис: Щях да нокаутирам Уайлдър, ако имах още няколко секунди

Световният първенец в тежка категория Дионтей Уайлдър отбрани за седми път купата на Световния боксов съвет (WBC), откакто нокаутира непобедения до преди този момент кандидат Луис Ортис в 10-ия рунд на срещата им в "Барклейс център " в Бруклин, Ню Йорк.

Уайлдър мина през огъня, с цел да нокаутира Ортис в края

Уайлдър (40-0, 39 КО) освен оцеля в най-тежкия си тест досега, само че и завърши срещата по незабравим метод, отприщвайки канонада от удари в 10-ия рунд, които се стовариха върху главата на Ортис (28-1, 24 КО). Уайлдър смъкна на земята кубинския кандидат на два пъти в същия рунд, принуждавайки съдията Дейвид Фийлдс да спре срещата минута преди края на рунда.

Гордият, само че отчаян Ортис, който бе на крачка от това да детронира първенеца в седмия рунд, в последна сметка бе удовлетворен от представянето си.

"Това беше един страховит дуел, в който се показах добре. Мисля, че бях напред в картите на съдиите до началото на 10-ия рунд, само че това е боксова среща и в никакъв случай не знаеш какво ще се случи. Също считам, че щях да нокаутирам Уайлдър, в случай че имах още няколко секунди в седмия рунд ", съобщи Ортис.

Статистиката в края на срещата сочи, че Уайлдър е пласирал малко повече удари от Ортис - 98-87, само че кубинеца пък има леко преимущество в сполучливо пласираните мощни удари - 63-60.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР