Световният шампион в тежка категория Анди Руис-младши (33-1, 22 KOs)

...
Световният шампион в тежка категория Анди Руис-младши (33-1, 22 KOs)
Коментари Харесай

Анди Руис: Готов съм да умра за поясите си

Световният първенец в тежка категория Анди Руис-младши (33-1, 22 KOs) няма самообладание да потвърди на всички, че първата победа над Антъни Джошуа не е била инцидентна. Двамата боксьори ще се бият на 7 декември в Саудитска Арабия, а купите в тежка категория на WBA (Super), IBF, WBO, и IBO ще бъдат заложени. По-рано тази година мексиканеца шокира света с победа над Джошуа с нокаут в 7-мия рунд, като в борбата го смъкна на земята 4 пъти. Всички се присмиваха на Руис поради физическата му форма, само че за втората борба той работи по събаряне на килограмите и увеличение на своята скорост. Мексиканецът не е подготвен да се раздели с купите си и има вяра, че още веднъж ще победи. Той е подготвен да ги брани до гибел:

" В първата борба мислехме да смъква килограми и имах единствено месец за подготовка. Тогава взех решение, че би трябвало да съм по-тежък, с цел да съм по-силен и да поема ударите на Джошуа. Сега ще смъква килограми и мисля, че ще бъда по-бърз. Разбира се, че свалянето на килограми няма да отнеме силата ми. Ще смъква 5 кг и това няма да е фактор. Мисля, че това ще ме направи по-бърз и мощен, изключително откакто чакам Джошуа да се движи много.

Мисля, че той ще се опита да ме победи по точки. Моята работа е да скъся дистанцията и тъкмо за това упражнявам. Всички мислеха, че няма да направя нищо против Джошуа и ще изгубя в няколко рунда. Победих го и не мисля, че това беше огромна работа. Мисля, че това, което направихме в първата борба проработи и в този момент ще създадем единствено малко усъвършенствания. Всички ще раберат, че това не е шанс, когато го победя отново през декември. Разбира се, че няма да му разреша да ми държи купите. Те са си мои и той би трябвало да ги завоюва. Готов съм да умра, с цел да ги запазя ", сподели Руис.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР