Световният шампион по шахмат Гари Каспаров даде ексклузивно интервю за

...
Световният шампион по шахмат Гари Каспаров даде ексклузивно интервю за
Коментари Харесай

Гари Каспаров ексклузивно пред БНТ

Световният първенец по шахмат Гари Каспаров даде извънредно изявление за Българската национална телевизия. Каспаров, който след края на своята спортна кариера влиза в съветската политика, става водач на партия, сериозна към ръководството на Владимир Путин, заради което е подложен на репресии, беседва с водещия на утринния блок „ Денят стартира “ по Българска национална телевизия 1 Симеон Иванов.

„ Войната стартира преди 8 години, би трябвало да сме наясно с това, началото на войната против Украйна, стартирана от Путин, беше на 14 февруари 2014 година с анексирането на Крим. Тогава в Източна Украйна пропутинските групировки се пробваха да разединят страната. През 2014 година опитът на Путин да завземе по-голямата част от Източна и Южна Украйна се провали и през 2022 година той просто продължи “, разяснява Гари Каспаров, който откакто напуща Русия, се открива в Ню Йорк и оттогава е издирван събеседник за разбори и мнения от някои от най-реномираните международни медии.

„ За изненада на Путин свободният свят сега изцяло поддържа Украйна, въпреки че не подхващат всичко, което биха могли. Мерките, които досега бяха подхванати, бяха доста по-малко от това, което украинците желаеха и доста повече от това, което Путин очакваше “, споделя още Каспаров пред Българската национална телевизия.

Гледайте изявлението на Симеон Иванов с Гари Каспаров
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР