Световният шампион по бокс в тежка категория на Световния боксов

...
Световният шампион по бокс в тежка категория на Световния боксов
Коментари Харесай

Уайлдър нокаутира Луис Ортис в десетия рунд и защити световната титла

Световният първенец по бокс в тежка категория на Световния боксов съвет (WBC) Дионтей Уайлдър отбрани сполучливо купата си в мач против Луис Ортис като го нокаутира в 10-ия рунд. Американецът организира седма отбрана на пояса и записа 40-а победа на професионалния в 40-ия си мач (39 с нокаут).

За разлика от предходните си мачове този път Бронзовия бомбардировач имаше по-сериозни проблеми против кубинеца. Само в един случай той е решавал боевете си по-късно, като през 2015 година завоюва с механически нокаут против Йохан Дюапа в 11-ия рунд.

" Тази нощ демонстрирах, че съм същински първенец. Мачът не се развиваше добре за мен в един миг, само че демонстрирах, че мога да обърна нещата. Истинският първенец постоянно знае по какъв начин да излезе от обстановката, бях по-добър и заслужавах да печеля. Освен това демонстрирах, че мога да претърпявам удари ", сподели Уайлдър след дуела.

Той за следващ път сподели, че желае да се бие със международния първенец Антъни Джошуа за сливане на поясите. Британецът, който държи купите на Световната боксова асоциация (WBA), Международната боксова организация (IBO) и Международната боксова федерация (IBF) има мач на 31 март против Джоузеф Паркър. Ако победи новозеландеца в Кардиф, Джошуа ще вземе още един пояс – този на Световната боксова организация (WBO).

 Уайлдър за следващ път сподели, че желае да се бие с Антъни Джошуа.
© Associated Press

Уайлдър за следващ път сподели, че желае да се бие с Антъни Джошуа.

В случай, че боят сред Джошуа и Уайлдър се състои, то той ще бъде за всички пет пояса в тежка категория. Победителят от него пък ще стане безспорен международен първенец, което не се е случвало от 2000 година, когато Ленъкс Люис държеше поясите на WBC, WBA и IBF.

" Убеден съм, че Джошуа е гледал деликатно мача ми. Ако не го е направил е простак. Той знае какъв брой съм добър и ме следи, нямам доверие на приказките му по какъв начин не се тормози от никого в тежката категория ", показва високото си самочувствие американецът.

След тихи първи рундове, Уайлдър и Ортис подвигнаха темпото в петата част и американецът съумя да смъкна своя конкурент на земята. Ортис се изправи и Бронзовия бомбардировач нямаше време да довърши офанзивите си, тъй като гонгът удари.

В седмия рунд кубинският боксьор на собствен ред отговори с поредност от мощни удари, а след ляво кроше разклати съществено Уайлдър. Шампионът едвам се задържа на краката си и беше запратен във въжетата.

След мощната офанзива Ортис обърна и резултата в картите на съдиите и към този момент имаше преимущество, само че американецът се събра и в деветия рунд още веднъж потегли в офанзива. 55 секунди преди края на десетия рунд Уайлдър стартира да раздава мощни удари и Ортис нямаше никакъв отговор, като даже не се защитаваше, а за съдията не остана нищо друго с изключение на да спре срещата.

Освен нокаута и картите на съдиите край кръга демонстрираха, че американецът има предимство при точките. И тримата бяха отсъдили 85:84 в интерес на Уайлдър против Ортис. За 38-годишния кубинец това е първа загуба на професионалния кръг в 31-ия му мач.

 Луис Ортис не може да се изправи след тежките удари в десетия рунд.
© Associated Press

Луис Ортис не може да се изправи след тежките удари в десетия рунд.

Ортис получи едногодишно наказване за приложимост на допинг, само че по-късно то беше понижено и му разреши да се върне на кръга.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР