Световният шампион от Лондон 2017 и световен рекордьор в десетобоя

...
Световният шампион от Лондон 2017 и световен рекордьор в десетобоя
Коментари Харесай

Контузия сложи край на надеждите на Майер за нова титла в десетобоя

Световният първенец от Лондон 2017 и международен рекордьор в десетобоя Кевин Майер не съумя да преодолее травмата в левия ахилес и няма да може да пази купата си, макар че беше лидер в класирането преди овчарския скок. Французинът получи контузията още през вчерашния ден, само че през днешния ден стисна зъби и след 13.87 секунди на 110 метра с трудности и 48.34 метра в мятането на диск излезе на първа позиция в подреждането след седмицата дисциплинираност с 6310 точки, изпреварвайки лидера след първия ден Деймиън Уорнър (Канада) - 6254 точки и сънародника му Пиеърс Лепаж с 6125 точки.

С мимика на лицето Майер направи опит да продължи присъединяване си в овчарския скок, само че още при първия си опит на 4.60 метра съумя да направи едвам няколко крачки и се отхвърли от този опит. Французинът дръпна разбега си малко обратно с вяра въпреки всичко да запише сполучлив опит, само че болките в левия ахилес се оказаха непреодолими за него и той завърши присъединяване със сълзи на очи. Така сигурно в Доха ще забележим нов международен първенец в десетобоя.

По-рано през днешния ден пък бронзовият медалист от Лондон 2017 Кай Казмирек (Германия) се провали на 110 метра с трудности и също няма да отбрани оценката си.
Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР