Световният шампион Марчело Липи направи запомняща се кариера като наставник,

...
Световният шампион Марчело Липи направи запомняща се кариера като наставник,
Коментари Харесай

Липи посочи най-великия играч, когото е тренирал

Световният първенец Марчело Липи направи запаметяваща се кариера като ментор, само че не му е мъчно да отличи най-силния футболист, който е имал привилегията да тренира. “Надявам се, че никой няма да се засегне, в случай че кажа Зинедн Зидан”, разгласи италианецът пред Rai Radio.

Липи е бил отпред на тимове с футболисти като Роберто Баджо, Алесандро Дел Пиеро, Джанлуиджи Буфон, Андреа Пирло, Дженаро Гатузо, Франческо Тоти, Дидие Дешан, Джанлука Виали, Кристиан Виери, Тиери Анри и други

71-годишният треньор съжалява най-вече за изгубения с Юве край в Шампионската лига против Милан през 2003 година Тогава “бианконерите” отстъпиха след дузпи. “Ако можех да преиграя някой мач, щеше да бъде този. Останахме с горчив усет в устата”, спомни си Липи.

Той отбрани сегашния ментор на Ювентус Масимилиано Алегри: “Никога не е елементарно да печелиш. Мнозина подлагат на критика Макс поради това, че тимът не се представял добре, само че неговите отбори играят, с цел да побеждават. И постоянно побеждават.”
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР