Световният шампион Макс Верстапен оглави класирането в края на първата

...
Световният шампион Макс Верстапен оглави класирането в края на първата
Коментари Харесай

Глобиха Верстапен след първата тренировка в Австралия

Световният първенец Макс Верстапен оглави класирането в края на първата свободна подготовка преди третия кръг за сезон 2023 във Формула 1 – Гран При на Австралия.

Първият час за подготовка на „ Албърт парк “ обаче не мина по никакъв начин безпрепятствено за водача на Ред Бул, който имаше едно завъртане на четвъртия завой в края на сесията, а преди този момент имаше и няколко дребни напускания на пистата.
 Верстапен пред Хамилтън и Перес в първата подготовка в Австралия Верстапен пред Хамилтън и Перес в първата подготовка в Австралия
Това обаче не бяха всички проблеми за нидерландеца, който след края на тренировката бе санкциониран със 700 евро. Причината за тази санкция е превишаването на скоростта в бокса от страна на международния първенец.

Верстапен бе засечен да минава с 86.4 км/ч, при ограничаване от 80 км/ч. Тъй като това е единствено свободна подготовка единственото наказване за нидерландеца е финансова санкция, която се образува на база скоростта, с която той е надвишил ограничаването. За всеки километър над ограничаването се прибавят по 100 евро към санкцията, като закръглянето става нагоре. Така за тези 6.4 км/ч, с които Верстапен наруши ограничаването той ще би трябвало да заплати общо 700 евро.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР