Световният шампион и световен рекордьор в десетобоя Кевин Майер определи

...
Световният шампион и световен рекордьор в десетобоя Кевин Майер определи
Коментари Харесай

Кевин Майер определи Световното в Доха като “катастрофа”

Световният първенец и международен рекордьор в десетобоя Кевин Майер дефинира планетарния атлетически конгрес в Доха като “катастрофа”. Първенството започва в петък, само че 28 състезателки не съумяха да завършат маратона при дамите поради температура от 32 градуса, макар че надпреварата стартира в среднощ.

Липсата на аудитория на стадион “Халифа” също разочарова французина.

“Всички можем да забележим, че е злополука. Няма никой на трибуните и не всички се приспособяват към жегата. Вече имаме съвсем 30 незавършили в женския маратон. Това е тъжно. Трябва да оставим разсъдъка настрани и да се концентрираме върху пристрастеността, тъй като другояче щях да бойкотирам тези шампионати. Наистина не даваме приоритет на спортистите, когато организираме шампионати тук. Това затруднява”, сподели 27-годишният международен рекордьор в десетобоя.

Женският маратон се организира при 70 % мокрота, вследствие на което 28 от състезателките не съумяха да завършат тежкото съревнование. От Международната асоциация на атлетическите федерации (IAAF) пък потвърдиха, че 30 атлетки са посетили медицинския център след надпреварата.

Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР