Световният шампион Германия започна с неочаквана загуба защитта на титлата

...
Световният шампион Германия започна с неочаквана загуба защитта на титлата
Коментари Харесай

Мексико срази световния шампион в Москва

Световният първенец Германия стартира с непредвидена загуба защитта на купата си на Мондиал `18 по футбол в Русия. Селекцията на Йоахим Льов бе съкрушена с 0:1 от Мексико пред 78 011 фенове на ст. " Лужники " в Москва. Голът на триумфа бе дело на Ирвинг Лосано в 35-ата мин. Това е първа загуба на германците на международно състезание от 2010 година, когато в Южна Африка " маншафтът " отстъпи на 1/2-финалите с 0:1 пред бъдещия международен първенец Испания.

Бундестимът стартира с предстоящо офанзивната скица 4-2-3-1 с капитана Мануел Нойер на вратата, Йошуа Кимих, Жером Боатенг, Матс Хумелс и Марвин Платенхарт в отбрана, Тони Кроос и Сами Кедира като опорни халфове и триото Томас Мюлер, Месут Йозил и Юлиан Дракслер зад централния нападател Тимо Вернер.

Въпреки страховития привидно състав " маншафтът " показва безидейна игра с елементарно разгадаема тактичност за мексиканците. През второто полувреме треньорът Льов ускори още повече офанзивата с включването на Марко Ройс на мястото на Кедира, Марио Гомес на мястото на Платенхарт и Юлиан Брант на мястото на Вернер, само че и това не донесе нищо продуктивно за международните първенци.

Съшевременно " ацтеките " демонстрираха брилянтна дисциплинираност в отбрана и единствено неналичието на задоволително убеденост ги лиши от още попадения при редуващите се в контраатаки. Най-много грешки позволи Хавиер Ернандес, който нееднократно сбърка в обстановки с числено предимство – ту при завършващия удар, ту при последния пас.

Около четвърт час преди края на терена за Мексико се появи 39-годишният централен бранител Рафаел Маркес, който се трансформира в едвам третия футболист, играл на пет разнообразни международни шампионати (2002-2018). Сред рекордьорите той се подреди до две митове – сънародника си Антонио Карбахал (1950-1966) и германеца Лотар Матеус (1982-1998). Присъствие на пет мондиала има и италианският вратар Джанлуиджи Буфон (1998-2014), само че при първото си присъединяване той е единствено запаса.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР